Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2017-08-16
Förlag
Max Ström
Översättare
Hans-Jacob Nilsson, Åsa Jonason
Medarbetare
Stenbeck-Ramel, Amelie (form)
Dimensioner
245 x 185 x 25 mm
Vikt
900 g
SAB
uOhj
ISBN
9789171264282

Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor

(189 röster)  |  Läs 41 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-16
256
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut? Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder - hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

Denna bok har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna.

Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn, och presenterar hundra fantastiska kvinnor, bland andra Ada Lovelace, Malala, Elizabeth 1, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som - mot alla odds - har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp.

"Ett måste på nattduksbordet för varje flicka eller ung kvinna." Forbes Magazine
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor
  2. +
  3. Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda av Ben Brooks (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 41 recensioner av Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok
    Anna, 26 augusti 2023

    Underbar bok. Mycket omtyckt av min 7-åring men tänker att den passar bra för äldre barn också. Känns påkostad med fina bilder och korta berättelser om kvinnor som gått sin egen väg.

  2. Bästa boken för barn i låg- och mellanstadiet
    Marianne, 24 augusti 2021

    Korta tänkvärda texter om modiga kvinnor. Lättläst med fina illustrationer. Bra att läsa på kvällen eller när som för både barn och föräldrar.

  3. Snabbt o enkelt
    Suzann Björklund, 16 december 2020

    Fin bok (skall ges som julklapp), men ser väldigt trevlig ut,lättläst stor text o en berättelse på varje sida o underbara bilder,så hoppas den får högsta betyg av mottagaren .

  4. En inspirerande och fängslade bok om coola kvinnor
    Gullis lästips (Rönninge), 23 januari 2020

    Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder - hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

    Här får vi läsa om de olika kvinnor som tack vare sitt mod förändrat världen, var och en på sitt eget sätt. Det är livsöde... Läs hela recensionen

  5. En god tanke
    Katarina Lugner, 18 oktober 2019

    Bra tanke att uppmärksamma kvinnorna i historien. Lättillgängliga fakta för läsåldern. Alla berättelser börjar likadant, vilket inte föll mig i smaken då det bara känns repetitivt efter ett tag. Målgruppen boken ska nå fram till är äldre än den som språket är skrivet för.

  6. Peppig bok som gör dig glad
    E. Ander, 12 oktober 2019

    Varenda sida är intressant och får mig att känna mig stark för den jag är.borde läsas av både barn och vuxna, I alla kön

  7. Mycket välgjord bok!
    Emma , 26 februari 2019

    Mycket välgjord bok! Fina illustrationer och intressant läsning både för små som stora. Gav bort boken i present och den uppskattades av mottagaren. En bok jag varmt kan rekommendera till andra.

  8. Spännande!
    Ann-Sofie Sörlin, 17 februari 2019

    Jättebra bok och härlig bilder tycker min sjuåriga dotter (och jag!) Mycket att prata om och en grym väg till allmänbildning!
    Hon älskar avsnittet om flickan Coy.

  9. Heja tjejer!
    Anna, 5 februari 2019

    Nu är det dags för jämställdhet och det börjar med barnen! Viktigt och lättläst, läs gärna för både flickor och pojkar! Heja mänskligheten!

  10. Fyller ett tomrum, men förutsätter fel saker
    bokblomman, 28 januari 2019

    Boken får en fyra för att den har så vackra illustrationer och för att de lyckats vaska fram spännande kvinnoöden och skriva intressant om dem. Det som drar ner betyget ganska mycket är dock att den känns väldigt amerikansk, dels i att den fokuserar mycket på amerikanska kvinnor (även om den gjort ansatser att få med från olika världsdelar) samt att texterna är lite för korta och lämnar för mycket osagt. Exv om systrarna Brontë så får man veta någon liten grej om att en av dem läste den andra... Läs hela recensionen

  11. Min dotter älskar denna bok!
    Jenny Standberg, 21 januari 2019

    Toppenbok!!! Min dotter läser frivilligt i denna bok varje kväll! Härlig bok med massa driftig kvinnor. Rekommenderar denna bok till alla!

  12. Bör finnas i alla hem
    Bokdjungeln , 17 januari 2019

    Tomten kom med denna bok i julklapp till flickorna och de blev riktigt glada för den. Boken är så bra och jag tycker verkligen att den passar unga som gamla, flickor som pojkar. En del av kvinnorna som nämns har jag själv inte ens koll på så det är roligt att man som vuxen även kan lära sig en hel del medan man läser för barnen. Bilderna är grymma och berättelserna intressanta. Dock kunde det ha gått att förklara mer vad vissa yrken och ord betyder. Men generellt en bra bok som alla bör ha hemma!

  13. Bästa boken!
    A, 8 januari 2019

    Dottern tycker att denna bok är helt fantastisk! Hon läser högt för sin bästis, för lillebror och oss föräldrar så mycket hon kan. Hon är 10 år gammal och boken är verkligen inspirerande för en liten tjej som ska bli stor i denna tuffa värld.

  14. Fantastisk bok!
    Claudia Paola Monti Valdes, 30 oktober 2018

    Fantastisk bok för små som för stora. Klart att jag visste att POWER kvinnorna finns därute, fastän vi aldrig fått höra om dom. Därför blir jag så oerhört glad för denna inspirerande och viktiga bok som jag och dotter läser varje kväll. Här kan vi läsa och inspireras av starka och modiga kvinnor från förr fram tills idag och till det se vacker illustration.

  15. Passar både vuxna och barn

    Denna bok passar både vuxna och barn. Killar och tjejer.
    Vi läste den högt jag, mamma och lillebror. Vilka fantastiska kvinnor det finns och vad de fått kämpa för sin sak. Bilderna i boken är jättefina. Bra presentbok!

  16. En tröst och inspiration
    Linnea, 9 juli 2018

    Vackra bilder och jag lärde mig en massa nytt! En tröst och en inspiration när man har haft en jobbig dag.

  17. Viktigt lärorik läsning
    Yvonne Andersson, 1 juli 2018

    Samtidigt som boken öppnar upp och synliggör dessa historiens viktiga kvinnor skapar den nyfikenhet för vidare diskussion och sökande efter fakta. Formatet är behändigt; orken för dagen avgör om vi läser om en, några stycken eller en hel radda starka kvinnor. En av bokens styrkor är att den inte rackar ner på män, för att lyfta upp kvinnorna. Den har en värdig ton rakt igenom. Jag gillar också att det är olika illustratörer. När jag läser högt för dottern hör pappan i familjen också gärna på. Rekommenderas varmt!

  18. Underbar bok för alla åldrar
    Gigi M, 3 maj 2018

    Perfekt läsning för alla barn. Flickor som pojkar. Väcker nyfikenheten. Ta fram datorn och googla vidare. Titta på bilder. Grace O'Malley , Sjörövare blev genast en av favoriterna för våra barnbarn.

  19. Inga godnattsagor
    Anna, 11 april 2018

    Som vi väntat på och längtat efter översättningen, boken lovar mycket i titeln men lever tyvärr inte upp till det. Det är inga godnattsagor, dåligt och hackigt skriven (översatt?) och vi saknar hela starka-kvinnor-känslan. Barnen lyssnade på en "saga" och ville inte höra mer ur boken. Verkligen en besvikelse!

  20. Inte för de yngre
    Carolin Lindström, 6 april 2018

    Inte så kul skriven som jag trodde. Har läst om några men inte sugen på att läsa om fler. Den ser fin ut på instagram 😜

  21. Min 7-åring ville inte sluta
    -, 17 mars 2018

    Min 7-åring ville inte att jag skulle sluta läsa. Vi googlade bilder på de fantastiska kvinnorna efter varje saga och pratade om de olika livsödena. Helt underbar bok.

  22. Godnattsagor för rebelltjejer
    Ewa Hardelin, 8 mars 2018

    En bok med ett tema som ligger precis i tiden. Starka kvinnor är vad världen behöver och unga tjejer idag behöver få veta att de starka kvinnorna finns och har funnits. En bok med och om girlpower.

  23. Bästa boken!
    Carolina Lindqvist, 9 februari 2018

    Funkar för en 5 åring och säkert många år framåt. Lagom långa sagor. Intressanta kvinnor skillras:) Astrid Lindgren, Michelle Obama mfl

  24. Så snygg layout
    Eva Lindberg, 9 februari 2018

    Gav bort min bok i present men vill ha den själv. De verkar så bra och är viktig. Älskar bilderna.

  25. Förebilder från då och nu...
    Ingela Anna Sofia Dahlin, 25 januari 2018

    Läste denna med Louisa 8år o vi hade lika roligt båda två och vi hade en härligt samtal om hur det är att vara tjej efter vi läst några porträtt

  26. Rebelltjejer
    Susanna, 23 januari 2018

    Min sjuåriga dotter slukade denna och är jättestolt över den. Spännande för "alla" åldrar och jag kommer läsa den för sonen när han blir äldre.

  27. Passar alla åldrar!
    Sofia V, 23 januari 2018

    Väldigt fin liten bok! Har gett till vänner i 20-årsåldern som uppskattar den lika mycket som min sexåriga kusin. Uppskattar verkligen att konsist kunna få berättelserna om alla dessa personer som det alltid refereras till i samtal, samt att detta ger kvinnliga förebilder det utrymme de kanske inte går i skolböckerna... Och till barn tycker jag det är ett måste att få höra starka berättelser om ALLA kön.

  28. Fantastisk bok!
    Malin , 22 januari 2018

    Underbara berättelser om kvinnor genom historien. Dottern på 8 år slukade den och läser om och om igen. Rekommenderas varmt!

  29. Nutida!
    Lena Kristina Olofsson, 17 januari 2018

    Min dotter och jag läser den varje kväll. Hon är mycket intresserad att höra om tjejer/kvinnor och på ett kort och enkelt sätt få ta del av nutida och dåtida framåtdrivande tjejer. Synd att inte författaren bara benämnt boken "Godnattsagor för nutida rebeller" - även rebellpojkar kan må gott av att läsa att tjejer kan.

  30. Läs!
    ReinhART, 6 januari 2018

    Här är de, mångfalden av alla kvinnliga förebilder jag saknat i historiebeskrivningen! Läs själv, läs för barn och barnbarn, för elever och blivande lärare! Läs och diskutera historien och framförallt framtiden!

  31. Härlig läsning
    Annika , 1 januari 2018

    Min dotter är väldigt svår att motivera till läsning, både att läsa själv men även när vi läser. Denna bok längtar hon till att läsa! Tror att det är för att sagorna är korta och mäktiga. Hon tappar inte intresset och inte heller koncentrationen. Toppenbra!

  32. Lea 7 år
    Petlen, 27 december 2017

    Lea sträckläser boken, och farmor och mamma köar för att få läsa. En mycket bra bok kan varmt rekommenderas.
    Mormor Lena

  33. Viktig och intressant
    Eva Högkvist (Leksand), 26 december 2017

    Från 5-6 år och uppåt. Flickor men också pojkar. Många nya namn som lockar till vidare lösning även för vuxna i alla åldrar.

  34. Inspirerande
    Björn, 18 december 2017

    En bok vars titel är aningen missvisande. Jag tycker att den borde finnas i bokhyllan hos både killar och tjejer!

  35. Ingenting är omöjligt!
    Lena , 7 december 2017

    Köpte den till två av barnbarnen, men blev så glad i den att jag kommer att köpa en till mig själv också. Bra särskilt för unga flickor att bli boostade av historierna om starka tjejer och kvinnor som åstadkommit så mycket.

  36. Starka tjejer
    Lisa, 2 november 2017

    Bra bok om starka tjejer. Min 8-åring älskar den. Jag skulle dock önska att den hette Godnattsagor OM rebelltjejer istället.

  37. Skapar ringar på vattnet
    Katja Helena Bednarz, 17 oktober 2017

    En bra och lättillgänglig bok med viktiga och modiga tjejer. Min dotter, 9 år, suger i sig jäklar anamma när vi läser och hon har t o m tagit med boken till sin klass där de läst några av historierna och fått till väldigt bra diskussioner!

  38. Vilken pärla
    Lollo, 25 september 2017

    Passar alla barn både tjej som kille. En fantastisk bok som presenterar starka, kvinnliga förebilder på ett inspirerande vis. Som extra plus så är det superfina illustrationer till varje personporträtt.

  39. Inspirerande förebilder
    Eva Persson, 19 september 2017

    Mycket inspirerande bok och fantastiskt att belysa alla kvinnor i vår historia och samhälle som bidragit. Förebilder för mina tjejer som de kan relatera till och se sina egna möjligheter

  40. Så inspirerande
    Margaretha, 26 augusti 2017

    Verkligen en inspirerande blandning av berättelser. Både jag och min dotter älskar att läsa i den här boken. Det här är en bok för tjejer i alla åldrar!

  41. En inspirerande bok för små som stora!
    Angelina, 24 augusti 2017

    Min 7-åriga dotter ville först inte läsa den, så den låg i några dagar. Sedan började hon att bläddra och titta på bilderna, sen läste hon historierna. Nu vill hon höra en historia varje kväll av mamma eller pappa!

Visa alla 41 recensioner

Fler böcker av författarna