Barnmorska i Brasilien : en modig kvinnas liv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2012-08-21
Förlag
Liebel Litteraturförlag AB
Översättare
Dorothea Liebel
Originaltitel
Als Hebamme in Brasilien : Das abenteuerliche Leben einer mutigen Frau
Dimensioner
200 x 130 x 17 mm
Vikt
306 g
SAB
618.20092,Vgab
ISBN
9789198036107

Barnmorska i Brasilien : en modig kvinnas liv

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-08-21
34
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barnmorska i Brasilien skildrar en ovanligt modig, handlingskraftig, osjälvisk och kärleksfull kvinnas äventyrliga liv. Som relativt nyexaminerad barnmorska följde tyska Angela Gehrke da Silva sitt kall och sin längtan att hjälpa socialt utsatta och fattiga människor. Hon sålde och gav bort allt hon ägde och köpte en enkel biljett till Brasilien.

Här anslöt hon sig till ett socialt projekt och byggde upp ett förlossningshus i ett av São Paulos fattigkvarter, favelan Monte Azul. Angela blev snart hela favelans hjälpande ängel. Men en del av hennes arbete bestod också i att föreläsa och undervisa, något som gjorde att hon så småningom blev omtalad i hela Brasilien.

Men innan dess drabbades hon både av yrkesförbud och sjukdom, och det var under dessa perioder som hennes dagboksanteckningar började växa till en hel bok, som kom ut först efter hennes död.

Denna medryckande levnadsberättelse visar hur stor skillnad en enda, på allvar engagerad, människa kan åstadkomma på samhällelig nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnmorska i Brasilien : en modig kvinnas liv
  2. +
  3. Armstrong : den första musen på månen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Armstrong : den första musen på månen av Torben Kuhlmann (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barnmorska i Brasilien : en modig kvinnas liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett mod och en insats utöver det vanliga
    Clara Martinson, 17 januari 2015

    Denna tyska barnmorskas berättelser om sitt arbete i ett slumkvarter utanför Sao Paulo i Brasilien har absolut ändrat min uppfattning om vad hjälparbete kan vara. Det finns nästan ingen gräns för vad hon orkar med, oförmögen att säga nej till någon som behöver henne. Något eget liv blev det inte mycket plats för och förutom en inledande skildring av barndomen i Tyskland får man inte reda på så mycket mera om henne själv. Angela löste de flesta utmaningarna, blev mer än enbart barnmorska för i... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner