Sjömat : den ätbara mångfalden i havet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2022-10-13
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Ekström, Tomas (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
591 g
SAB
Uh,Ue
ISBN
9789189706675

Sjömat : den ätbara mångfalden i havet

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-13
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Inget påverkar planetens livsmiljö så mycket som vad vi äter och på vilket sätt vi skaffar vår mat. Den här boken fokuserar på livet i havet och berättar om mångfalden av ätliga (och även några mindre ätliga) havslevande djur och växter. I Sverige använder vi bara ett fåtal av alla dessa arter och fiskar dem ofta för hårt. Om vi lättade på trycket för havslevande arter och samtidigt breddade oss i urvalet och provade andra arter skulle det gynna både vår egen hälsa och havets biologiska mångfald.

Boken ger dig handledning till nya marina smakupplevelser, samtidigt som du lär dig lite marinbiologi på kuppen. Följ med på en klättring ner genom livets träd bland Västerhavets alla sorters organismer, med gastronomiska och kulturhistoriska nedslag, som kommer att förändra din syn på havet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjömat : den ätbara mångfalden i havet
  2. +
  3. Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till ... av Rebecca Hübbe (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjömat : den ätbara mångfalden i havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande om marinbiologi och ny matlagning
    Eva Margareta Rubenowitz, 15 december 2022

    Boken ger en inblick i vilken fantastisk variation det finns av arter i havet. Den handlar framför allt om djurlivet, och utvecklingen där, men även en del om alger. Stilen är kåserande och humoristisk, vilket gör att boken som är faktaspäckad ändå blir lättillgänglig. Det är inte en kokbok i egentlig mening men innehåller flera spännande recept med "udda" råvaror. Jag blir mest sugen på att pröva bläckfiskrecepten men "Manetsmörgås" hoppar jag kanske över....

    Boken är en ögonöppnar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kennet Lundin