Dialog med en ängel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2019-04-07
Förlag
Solentro
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
246 g
SAB
Lz
ISBN
9789175655000

Dialog med en ängel

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-04-07
287
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det är lördag den 31 juli 1999. Du har de senaste timmarna andats med små korta kippande, ytliga andetag. Knappt hörbart. Klockan är 13:15 när man ser ögonen ryckigt röra på sig under dina ögonlock. Du drar in luft, ett enda hörbart andetag. Sen blir det bara tyst. Ingen utandning utan bara tyst. Du har kvävts till döds och vi har sett på. ALS har nu skördat ännu ett liv."

Min mamma fick diagnosen ALS sommaren 1998. ALS är en neurologisk sjukdom. Som för väldigt många leder till en död i förtid.
För att hedra minnet av henne och för att bidra till forskningen för ALS har jag skrivit "Dialog med en ängel". Här beskriver jag mitt sätt att förhålla mig till sorgen och saknaden av en älskad mamma. Vår räknade tid tillsammans. När hon inte orkade vara mamma längre. Hur det är att leva med en nära anhörig som man vet ska dö alldeles för tidigt och tiden efter hennes bortgång.
Det har blivit så uppenbart att man aldrig kommer skapa nya minnen ihop. Men att döden trots allt inte behöver skilja oss åt. Trots fysisk frånvaro kan man på ett rogivande sätt bjuda in till mental närvaro.
Alla har vi vår story
Det här är min
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dialog med en ängel
  2. +
  3. Orosboken : ta hand om din oro i fem steg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orosboken : ta hand om din oro i fem steg av Erik Andersson, Tove Wahlund (inbunden).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dialog med en ängel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kärleksfull och gripande
    Queen Smooth, 29 juni 2019

    En mycket gripande och målande bok om hur det är att vara anhörig till någon med ALS.
    En kärleksfull beskrivning mellan dotter och mor och tiden i livets slut.

    Streckläste boken då den inte gick att släppa. Petra skriver väldigt detaljerat så att det nästan känns dom man är med på resan själv. Går inte att hålla tillbaka tårarna.

    Rekommenderar den starkt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Petra Malmsten

  • Husmusen

    Petra Malmsten

    Husmusen handlar om en liten hasselmus som hyrt in sig hos paret Malmsten. I denna bok får vi följa deras vardag, under sensommaren i paret Malmstens sommarhus i Norra Roslagen. "En bok som författaren gärna ser att en vuxen läser högt för et...