Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2011-08-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
710 g
SAB
C
ISBN
9789144051864

Lika och unika Elevbok med webbdel

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-08-23
484
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Vi delar ett samhälle, vi delar en värld. Det betyder att vi behöver kunskap om både andras och våra egna föreställningar om mening, värde och tro
I Lika och unika - om mening, värde och tro presenteras mångfalden av dessa frågor utifrån olika infallsvinklar. Det är ett läromedel som med sina resonerande texter och engagerande uppgifter vill fungera som en inspiration till eleven att söka vidare, tänka efter, fundera på egen hand och tillsammans med andra.

Elevpaket - digitalt läromedel och tryckt bok
Elevpaketet består av ett digitalt läromedel och en tryckt bok.

Digitalt läromedel
Det digitala läromedlet är inläst med autentiskt tal och textföljning. Faktafördjupningar, kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar och webbquests (uppdrag på nätet) gör det möjligt för eleverna att arbeta självständigt och flexibelt - i dator, surfplatta och mobiltelefon.
I de fem webbquest-uppdragen ska eleverna i grupp lösa ett problem eller en situation genom att använda olika källor från framför allt internet. De får analysera problem ur olika synvinklar, ta ställning i olika frågor, jämföra källor och så småningom producera eget material.

Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning
Faktafördjupningar
Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar
Webbquests - uppdrag på nätet
Fungerar på dator, surfplatta och mobiltelefon

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut.
Det digitala läromedlet kan användas på dator, surfplatta och i mobil och aktiveras med koden som finns i elevboken.

Elevbok
I Lika och unika diskuteras och problematiseras grundläggande etiska och existentiella frågor som är svåra men viktiga att uppmärksamma. Målsättningen är att ge eleverna kunskap och förståelse för hur andra tänker rörande dessa frågor - och inspiration och mod att utveckla personliga tankar och ställningstaganden.
I läromedlets första del presenteras några viktiga perspektiv på mening och värde. I den andra delen behandlas frågor som hör hemma inom etikens område. I den tredje presenteras ett antal religioner och religiösa traditioner.
Lika och unika - om mening, värde och tro finns även som digital elevlicebs och digital klasslicens.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lika och unika Elevbok med webbdel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. :/
    My, 13 mars 2019

    Den här boken passar dåligt som kurslitteratur. Ska man bara läsa igenom den går det ganska bra men det är svårt att hitta fakta man letar efter. Styckena är långa och meningarna onödigt komplicerat formulerade vilket gör det svårt att komma ihåg vad man läst.

  2. Vissa mer unika än andra
    Krister Engman, 27 januari 2017

    Endast en av de fem stora världsreligionerna har en lång text som är ett slags försvarstal för denna religion. Det här handlar om en av de monoteistiska religionerna och ett återkommer tema är att beskriva anhängarna som offer, förföljda och missförstådda. Det finns dock mycket historiskt belagt material om denna religions långt drivna intolerans mot andra trosuppfattningar. Därför är den särbehandling denna grupp erhåller i boken nog mera är av politiskt tillrättalagd natur. I Instuderingsfr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olof Franck