Samlade skrifter. Bd 6, Så talade Zarathustra (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Friedrich Nietzsche samlade skrifter (del 6)
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2017-05-29
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Översättare
Peter Handberg
Originaltitel
Also sprach Zarathustra
Dimensioner
214 x 135 x 25 mm
Vikt
472 g
SAB
D
ISBN
9789187483257

Samlade skrifter. Bd 6, Så talade Zarathustra

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-05-29
222
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I centrum för Så talade Zarathustra står den persiske religionsstiftaren Zarathustra som en gång gav jorden en moralisk mening som en kosmisk kamp mellan gott och ont. När han här återvänder i en ny gestalt är det för att lära människan att leva med insikten att Gud är död och att det är människan själv som dödat honom. Därmed står hon inför uppgiften att ge livet en ny mening utan tro på en högre och bortomliggande ordning. Zarathustra förkunnar övermänniskan, kärleken till ödet amor fati och till världen som evig återkomst. Nietzsche skrev Så talade Zarathustra under åren 1883-85, i Rapallo, Nice och Sils Maria, i fyra intensiva stötar av skaparkraft, omgivna av längre perioder av sjukdom och depression. Den är hans mest kända bok, men också hans mest omstridda. Här utges den i nytolkning till svenska av Peter Handberg, som också tillfogat en förklarande notapparat, och med ett efterord av Hans Ruin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samlade skrifter. Bd 6, Så talade Zarathustra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En förryckt urladdning.
    Dr. Larson., 16 augusti 2017

    Friedrich Nietzsche's förryckta urladdning, ett personligt sammanbrott och ett filosofiskt genombrott, presenterar sig som lyriska utsvävningar, tankeväckande hugskott och absurd humor (här representerat av den berusade och dansande åsnan). Allt är en patologisk reaktion på den eviga återkomsten? Är det så här en övermänniska talar och skriver? Den tyska filosofiklassikern exploderar och återskapas. Här i eminent översättning av Peter Handberg och med initierat efterord av Hans Ruin. Bravo!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Friedrich Nietzsche