Svenska fotspår på vägen till Förintelsen : skuld och medansvar (häftad)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2024-03-05
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (red.)
Dimensioner
210 x 134 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789189826083

Svenska fotspår på vägen till Förintelsen : skuld och medansvar

Häftad,  Svenska, 2024-03-05
309
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Werner Schmidt inordnar i denna bok Nazitysklands rasistiska erövringskrig på östfronten i en längre europeisk tradition av blodiga kolonialkrig. Nazisterna mål var nyordningen av Europa , Neuropa.

Viktiga samhällsaktörer i Sverige, främst utanför regering och riksdag, såg en möjlighet att dra nytta av dessa planer för egen del. De skapade redan under andra hälften av 1930-talet ett ömsesidigt svensk-tyskt beroende: krigsviktiga leveranser till Tyskland mot försörjningspolitiskt avgörande import av energikällor.

I detta tänkvärda verk visas hur ett omfattande svenskt stöd, i förhoppningen om att dra nytta av det hägrande nya Europa, bidrog till ett krig som ledde fram till den industrimässiga utrotningen av Europas judar.

Med utgångspunkt i sin egen fars krigsdagböcker från östfronten berör Schmidt frågor om skuld och medansvar i det hittills mörkaste kapitlet i vår civilisation.

Werner Schmidt, född 1944 i Tyskland, är professor emeritus i historia vid Södertörns högskola. Han har tidigare gett ut ett flertal böcker om bland annat Karl Marx, Peter Weiss och C.H. Hermansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska fotspår på vägen till Förintelsen : skuld och medansvar
  2. +
  3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Werner Schmidt