Radio (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mediehistoriskt arkiv (del 51)
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2021-11-23
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Dimensioner
218 x 155 x 29 mm
Vikt
760 g
SAB
Bua
ISBN
9789198580020

Radio

Inbunden,  Svenska, 2021-11-23
314
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under snart hundra år har radiomediet varit närvarande i människors vardag i Sverige. I det avseendet är radio att betrakta som en självklar företeelse i samhället. Men hur går det till när detta medium tar plats hos den enskilda individen? Vad är radio för något som upplevt fenomen betraktat? I boken skildras komplexiteten hos detta tillsynes självklara vardagsfenomen med utgångspunkt i omkring tvåhundra personers förmedlade erfarenheter. Radio, som många kanske främst associerar med ljud, framträder här genom en mängd aspekter. Radioljuden blir närvarande på särskilda sätt genom olika typer av apparatur och genom mediets tidsliga strukturer. Dagens radiobruk som utgår från mobiltelefoner och poddar såväl som transistorapparater och linjära sändningar undersöks i relation till hur radio har existerat under andra perioder i deltagarnas liv. Tillsammans bildar dessa erfarenheter en biografiskt formad historia om ett fenomen som är unikt för varje individ och samtidigt delat av miljoner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Radio
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Franzén

  • Sniglar

    Elin Franzén

    Sommaren finns som olika bilder. Elin Franzén tittar, funderar och undersöker sniglarna i gräset och på stenarna, på landet och i stan. De vägleder och får henne att drömma,fantisera och minnas. En liten, krypande utgångspunkt som tar oss med från...