Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Emilia Dziubak
Dimensioner
268 x 202 x 8 mm
Vikt
301 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179752804

Den lilla spenatgumman

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-10
135
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En fängslande saga om vänskap och naturens helande kraft.

Djupt inne i skogen bor en pytteliten ilsken gumma som varje år gör sitt bästa för att stoppa våren. Skogens djur och växter fruktar den arga lilla varelsen.

Men en vårdag när gumman som vanligt patrullerar i skogen för att hindra knoppar från att slå ut och vintersovande djur från att vakna, sker något märkligt. En människopojke plockar upp den fräsande gumman och stoppar ner henne i sin ficka! Vad har en ilsken liten gumma och en arg pojke gemensamt? Kanske mer än de tror.

Martin Widmark och Emma Karinsdotter har skrivit en berättelse om sorg och längtan efter att höra till. Emilia Dziubaks ljuvliga illustrationer genomsyras av en kärlek till naturen med ett stråk av längtan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den lilla spenatgumman
  2. +
  3. Mens: allt du vill veta : (och ännu mer)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mens: allt du vill veta : (och ännu mer) av Erica Hebbe (häftad).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den lilla spenatgumman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Barnbok, 3-6 år
    ninasboktips, 10 december 2022

    Det här är ekens berättande om den glada skogen med dess invånare, en skog som inte alltid har varit glad. Det var Spenatgummans fel då hon hatade alla årstider utom vintern när allt var kallt och dött. Men en dag kommer en mamma med sin son och livet för Spenatgumman förändras. Även pojken har ett stort argt ledset inombords precis som Spenatgumman, och med skogens invånare får de hjälp att hitta tillbaka till det glada inombords.

    En fin bok om sorg och saknad, om hur det kan göra a... Läs hela recensionen

  2. Den lilla spenatgumman
    barnensbok@instagram, 12 maj 2022

    Den lilla spenatgumman är en fängslande saga om vänskap och naturens helande kraft. Djupt inne i skogen bor en pytteliten ilsken gumma som varje år gör sitt bästa för att stoppa våren. Skogens djur och växter fruktar denna arga lilla gumma. Men en vårdag när gumman som vanligt patrullerar i skogen för att hindra knoppar från att slå ut och vintersovande djur från att vakna, sker något märkligt. En människopojke plockar upp den lilla spenatgumman och stoppar ner henne i sin ficka! Vad har en i... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna