Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bojan (del 7)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-09-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Dimensioner
268 x 202 x 8 mm
Vikt
305 g
SAB
Hcf
ISBN
9789179758714

Bojan och tunnelbanan

(7 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-02
137
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bojan leker i sängen innan läggdags. Av täcket bygger han långa tunnlar där tunnelbanetåget kan köra. Men plötsligt tar tunneln slut! Akta tapeten, säger mamma. Det är ingen fara, för det är en bergvägg, säger Bojan. Men hur ska han göra nu? Som tur är har Bojans mamma Bibbi jobbat som tunnelbaneförare och vet allt om hur det går till att både köra tunnelbanetåg och bygga tunnelbanetunnlar.

I "Bojan och tunnelbanan" blandar Bolibompas Johan Anderblad, precis som i de andra Bojan-böckerna, fakta och saga. Och tillsammans med Filippa Widlunds fina, detaljrika och helt korrekta bilder skapas bilderboksmagi för alla små fordonsfantaster!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bojan och tunnelbanan
  2. +
  3. Havsmonster i knipa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Havsmonster i knipa av Kjell Thorsson (inbunden).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bojan och tunnelbanan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så bra bok!

    Intressant och lärorikt att få lära sig mer om tunnelbanetåg samt hur man bygger en tunnel. Tidigare kunskapsnivå obefintlig! Alltid lika kul att få läsa om mamma Bibis äventyr när hon räddar djur. En bok jag varmt kan rekommendera!

    I den här boken är det dags att lära sig mer om tunnelbanetåg och hur man bygger en tunnel. När det kommer till det här fordonet är kunskap lika låg som nivån är där dess tunnlar är placerade; väldigt låg med andra ord!

    Vi får även följa med mam... Läs hela recensionen

  2. Superbra bok!
    Kajsa Katt, 12 oktober 2021

    Spännande, rolig och informativ. Barnen älskar även denna Bojan bok.
    Fantastiskt att det är Bojans mamma som kan allt och även att man får känslan av att djur är betydelsefulla och viktiga.

  3. Fakta och saga i ett på ett fint och bra sätt!
    eftermiddagste.se, 3 oktober 2021

    Bojanböckerna följer ett tydligt och utarbetat mönster för sin berättelse. Det gör att vi redan känner igen utformningen av boken. Bojans mamma börjar berätta om något av alla hennes arbeten med fordon när Bojan ska gå och lägga sig. Denna gång berättar hon att hon kört tunnelbanetåg när Bojan leker med sitt tåg och skapar tunnlar i täcket. Medan Bojan försöker skapa fler tunnlar berättar hon om hur det går till att spränga/borra ut en tunnel. Innan berättelsen är slut får vi också veta hur B... Läs hela recensionen

  4. Fin och lättsmält faktabok om tunnelbanan

    AC (mamma);
    Johan Anderblad och Filippa Widlund är så fin kombo. Vi läser boken med ett stort leende på läpparna. Detta är lättsmält fakta och vi är i boken medan vi läser.

    I sjunde boken om Bojan får vi lära oss mer om tunnelbanan och hur man spränger tunnlar. Det är spännande samtidigt som de är lekfullt. I illustrationerna finns det många roliga och finurliga detaljer. Det är läggdags och vi kan känna igen oss i detta att man bara ska avsluta det man håller på med och sen går ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna