Da Vinci-koden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
502
Utgivningsdatum
2009-01-27
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Ola Klingberg
Originaltitel
The Da Vinci code
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789100123192

Da Vinci-koden

(17 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-01-27
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"WOW... Kioskvältarperfektion" New York Times Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet. Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären. En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven. En rasande kapplöpning vidtar. Denna fruktansvärt skickligt skrivna spänningsroman är en makalös sensation. Den blev omedelbart en braksuccé när den utkom i USA i början på 2003 och har parkerat i topp på bästsäljarlistan sedan dess.Den beräknas ha sålts i 4 miljoner inbundna ex bara i USA innan 2003 är över! Och under den närmaste framtiden kommer den att utkomma i 35 länder. Mannen bakom denna sensation -- Dan Brown -- har hyllats för sin historiska forskningsinsats och sin anmärkningsvärda förmåga att förvandla sina kunskaper till exceptionell spänning. "Det räcker med att säga att om inte denna roman höjer din puls så behöver du besöka en läkare."San Francisco Chronicle
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Da Vinci-koden
  2. +
  3. Änglar och demoner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglar och demoner av Dan Brown (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Da Vinci-koden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken jag alltid rekommenderar
    -T, 27 december 2020

    Den här boken är helt enkelt fantastisk! Det var omöjligt att lägga ifrån sig den och jag kom på mig själv att hålla andan flera gånger. Den fascinerar och slutar aldrig att överraska. Ett måste för alla vetgiriga, historieintresserade och dem som vill ha en riktigt spännande berättelse där allt hänger ihop i slutet. Om du inte sitter och gapar när du har läst färdigt den vet jag inte vad du har gjort för fel. Sammanfattning: LÄS!

  2. Wow
    Hedvig Waldenström , 30 maj 2015

    Alltså detta var så bra!! Underbar läsning! En av de bästa böckerna jag läst! 500 sidor fantastisk läsning! Ser framemot mer böcker om Robert langdon! :)

  3. "Da Vinci-koden" den perfekta boken för att fördriva...
    glad o levande, 22 maj 2013

    "Da Vinci-koden" den perfekta boken för att fördriva tid, den är spännande och välskriven. Gav mig precis det jag ville ha och förväntade mig.

  4. Otrolig läsupplevelse
    Joakim98, 25 april 2011

    En av de bästa böcker jag någonsin låtit mig trollbindas av. En överraskning väntar i varje pärm. Något så fascinerande och raffinerande har jag nog aldrig upplevt i bokväg, helt fantastiskt.

  5. Genomtänkt
    J, 15 januari 2009

    Om man vill läsa en lärorik och spännande bok så är Da Vinci-koden perfekt! Boken utspelar sig på två dagar och tar upp mer än 500 sidor. Ändå blir man inte inte uttråkad en enda gång! Fantastiskt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Dan Brown