Lena : en bok om fruntimmer (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-12-30
Förlag
Albert Bonniers förlag
Illustratör/Fotograf
Einar Nerman
ISBN
9789100134242

Lena : en bok om fruntimmer E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-12-30

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Hon tog plats mitt emot Lena och såg länge på henne. Det låg både smekning och skälmaktighet i hennes blickar. Lena kände sig som inför en närgången man. Det var obehagligt, tyckte hon, och för att freda sig, tände hon en cigarett och värjde sig med röken."

Lena - en bok om fruntimmer är en roman av som till stor del handlar om de konventioner som styr umgänget och sällskapslivet, något som författaren Anna Branting själv fann mycket irriterande. Lena utgavs ursprungligen under signaturen René.

Anna Brantings tragiska romaner och noveller har äktenskaplig trohet och kvinnans behov av arbete och försörjning som genomgående tema, där ibland döden eller isoleringen är de enda val som samhället ger kvinnan. Åskådningen i berättelserna har anklagats för att vara både brutal och naiv. Som maka till en socialdemokratisk agitator vilken sedermera blev utrikes- och stadsminister, fick hon också uppleva hur attityden gentemot familjen ändrades under åren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Branting

  • Staden : en sedeskildring ur stockholmslivet

    Anna Branting

    Anna Branting (1855-1950) hörde till sin tids stora författare och var i första hand verksam kring förra sekelskiftet. Hon och hennes make, den socialdemokratiska statsministern Hjalmar Branting, var ett nav i Stockholms kulturliv och Anna Brantin...

  • Min långa resa : boken om Hjalmar och mig

    Anna Branting

    Anna Branting - en av sin tids mest populära och bäst säljande författare - berättar öppenhjärtligt om sitt liv tillsammans med socialdemokratiske statsministern Hjalmar Branting. Boken mottog stora hyllningar när den gavs ut första gången 1945: »...