Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
646
Utgivningsdatum
2019-01-25
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
248 x 177 x 47 mm
Vikt
1383 g
SAB
Gcz Heidenstam, Verner von,Lz Bang, Kate
ISBN
9789100174743

Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam och Kate Bang

(16 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-25
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det här är en biografi över ett hemligt liv. Om passioner, spioner, kärlek och krig, om resor, svek, ömhet och samvaro. Om ett liv mellan första och andra världskriget. De två som så omsorgsfullt håller sina liv hemliga är Verner von Heidenstam och hans största och sista kärlek, danskan Kate Bang.

Martin Kylhammar ger sig på jakt efter spåren av detta hemlighållna liv. De leder till dammiga vindar, bortglömda lådor, undanstoppade kuvert och pärmar. Till hundratals kärleksbrev från Verner, till Kates fascinerande dagböcker om deras tjugoåriga liv tillsammans; rättegångsprotokoll och testamenten, naziagenters infiltrationsrapporter, privatdetektivers undersökningar av hemlighållen erotik ... På så sätt följer vi detta Nobelpristagarpar dag för dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett hemligt liv : Verner von Heidenstam och Kate Bang. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ny bild av Heidenstam och stor läsupplevelse
    leif gren (Stockholm), 20 augusti 2019

    Martin Kylhammar har skapat ett spännande storverk i sin biografi över Heidenstam. Massor av nya personfakta och uppgifter, men det verkar som om bilden av nationalskalden oavsett nya fakta kommer att fortsätta att förändras.

  2. Spännande läsning
    Peter Appelros, 25 juni 2019

    Kylhammars bok är lång, men hela tiden spännande. Man läser den bitvis som en thriller. Med nytt material, delvis hämtat från Kate Bangs kvarlämnade "låda", revideras bilden av vad som som hände under Heidenstams sista år, samt efter hans död. Boken är lättillgänglig och har ett vackert bildmaterial. Något för långläsning under lata sommardagar (eller när som helst)!

  3. Verner von Heidenstam och Kate Bang
    Mads Kjersgaard, 7 maj 2019

    En föredömlig detektivisk dokumentation byggd på ett rikt nyupptäckt källmaterial. Välskriven och lättläst tack vare den överskådliga framställningen i kortare, rubriksatta kapitel. Särskilt uppskattar jag att referenserna är infogade direkt i texten (parenteser med finstilt kursiv) i stället för i en irriterande och sinkande notapparat. Rikt illustrerad med mestadels hittills okänt fotomaterial (bildreproduktionen inte förstklassig men fullt tillräcklig för detta ändamål). För mig personlige... Läs hela recensionen

  4. Detaljrik
    Karin Alatalo, 13 februari 2019

    Lättäst och detaljrik bok, mycket intressant. Boken är mycket välskriven. Belyser ett intressant liv och hur tider ändrats. Boken rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Martin Kylhammar

  • Axel Törneman och modernismen

    Lena Holger, Andrea Kollnitz, Adam Korpskog, Martin Kylhammar, Svante Nordin

    Axel Törneman (1880-1925) var aktiv som konstnär mitt under den moderna konstens genombrott. Trots sin relativt korta levnad hann han både uppleva och vara en del av de dramatiska kulturella skiften som präglade 1900-talets början. Med Törneman so...

  • Bland resenärer och kosmopoliter : Svensk kultur inför utlandet

    Martin Kylhammar

    Martin Kylhammars infallsrika och insiktsfulla bok Bland resenärer och kosmopoliter är en berättelse om hur svenska och franska författare under hundra år funderat över Sveriges plats i världen, och om den svåra konsten att på en och samma gång va...