Vi hittar inte den utgåva du söker efter, kanske funkar den här lika bra?
Paradiset ligger under mammas fötter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2020-12-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
176 g
SAB
Hc
ISBN
9789113099620

Paradiset ligger under mammas fötter

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-12-09
89
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Gina Dirawis debutbok är en knivskarp, frispråkig roman om frigörelse, vänskap och orättvisor.

Mona längtar efter frihet, revolution och att slippa alla hyenor i småstaden som inte fattar att hon är en alfakrigarinna. Både de i moskén och skolan är hatare, till och med Mila har blivit en feg slavinna. Men bara oupplysta kan kalla Monas graffiti för klotter - det är konst som visar sanningen.

Hennes bästa vän Mila måste skaffa flawless betyg för att komma in på läkarlinjen och flytta från Norrland. Det är dags att visa världen att hon är mer än ett hijabispöke som inte går på andra fester än sin mammas mångfaldsgrupp. Ja, Mila kanske inte har nått sin målvikt än och hjärnan har inte funkat som den ska på sistone, men hon vet att hon har Allah på sin sida. Måste Mona vara så extrem bara?

Nour bor i ett palestinskt flyktingläger i Beirut - en sliten stadsdel som styrs av en grupp korrupta män. På skönhetssalongen samlas kvinnorna varje dag för att avhandla det senaste skvallret och hemligheterna som kan förstöra människors liv.

Hur fuck ska en kvinna kunna skina när livet bara dumpar khara på en? Det enda som återstår är att ta världen på sina egna axlar och rensa upp i orättvisan och nånstans hitta sig själv på vägen. Men vad brukar världen göra mot kvinnor som vill ha mer än det som serveras?

Gina Dirawi, född 1990 i Sundsvall, är en prisbelönt programledare, komiker, skådespelare och artist. Paradiset ligger under mammas fötter är hennes debut som författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Paradiset ligger under mammas fötter
  2. +
  3. Idioten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idioten av Fjodor Dostojevskij (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paradiset ligger under mammas fötter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mersmak - köp in till landets skolor!

    Författaren har många strängar på sin lyra! Vill gärna läsa mer av henne, som jag mest sett som en ung mediestjärna men numera anar bredden av hennes talang. Hon skildrar, med ett ungdomens språk, vardagen i det Mellanöstern som vi vet så lite om, långt bortom nyhetsinslagen. Och hon vet vad hon talar om. Måtte denna bok bli obligatorisk i den svenska skolan!

Visa alla 1 recensioner