Usla, elända och arma : samhällets utsatta under 700 år
Format
Print on demand
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2015-05-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
628 g
SAB
Ku-c,Ohf-c:k
ISBN
9789127145511

Usla, elända och arma : samhällets utsatta under 700 år

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Print on demand,  Svenska, 2015-05-19
295
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tattare, tiggare, vansinniga och löskefolk - utsatta människor har funnits i alla tider. Många har fötts in i fattigdom och utanförskap, andra har drabbats av olyckor under livets gång som gjort att tillvaron kantrat. En del har lyckats resa sig, andra har dukat under.
Vad vet vi egentligen om utsatta människor i svensk historia? Hur såg tillvaron ut för den som var psykiskt sjuk eller funktionshindrad, och för den som inte kunde försörja sig själv? Vad hände de unga kvinnor som blev gravida utan att vara gifta? Och hur klarade sig deras barn, de som kallades oäktingar? Här varvas skildringar av enskilda livsöden med övergripande historisk analys - från medeltiden till våra dagar. I fokus står den lilla människan, hennes vardag och kampen för överlevnad och värdighet.

I femton texter presenteras en annorlunda typ av historia med ett uttalat underifrånperspektiv. Författarna är forskare som på olika sätt brottats med dessa frågor i sitt arbete. Tillsammans ger de en röst åt människor som sällan kommit till tals, vare sig i de historiska källorna eller i dagens samhällsdebatt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Usla, elända och arma : samhällets utsatta under 700 år
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Usla, elända och arma : samhällets utsatta under 700 år. Sätt ditt betyg »
  1. Mycket, intressant
    Marylon (Kristianstad), 19 mars 2021

    Nu får vi läsa om de bortglömda i samhället, om brottslighet utsatthet, jag rekommenderar att läsa denna bok skriven av många experter, mycken forskning ligger bakom denna bok.

Visa alla 1 recensioner