Plant magic : batik, bundle dye & andra tekniker för växtfärgning (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2024-04-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nielsen, Henrik (foto)
Dimensioner
267 x 197 x 17 mm
Vikt
608 g
SAB
Pjba
ISBN
9789127184572

Plant magic : batik, bundle dye & andra tekniker för växtfärgning

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-04-12
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"De olika processerna beskrivs mycket initierat och ingående, de olika teknikerna likaså. … Vilket gediget arbete! Ett måste för alla växtfärgare." Betyg 5/5
BTJ

”massor av inspiration”
Allt i Hemmet

”Bjurström inspirerar till kreativa experiment med både avkok och avtryck.”
Plaza Interiör

I Plant magic blandas traditionell växtfärgning med modernare tekniker som batik, bundle dye och botaniskt tryck. Du lär dig att skapa färgstarka mönster på tyg med hjälp av naturliga pigment. Experimentera med avkok och avtryck, kläm, doppa och ånga. Resultaten är vackra organiska mönster som kan likna allt från månlandskap och marmor till abstrakt batik eller en blomsteräng. Karin Alice Bjurström vill få oss att upptäcka hur lätt det är att få fram färg på egen hand. Hon uppmuntrar till att laborera, rätt eller fel existerar inte. Boken innehåller ett 20-tal färgrecept på olika plagg som t-shirt, kimono och scarf i brokiga kulörer och varierande mönster.

Karin Alice Bjurström är textilkonstnär och modedesigner. Efter flera år i modebranschen valde hon ett mer hållbart arbetssätt, där hantverk och småskalighet kommer i första hand. Karin vill bredda bilden av växtfärgning och visar att det går att skapa sprakande färger och mönster helt utan kemikalier. Förutom egen produktion under klädmärket Alice Fine håller hon kurser och föreläsningar i växtfärgning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Plant magic : batik, bundle dye & andra tekniker för växtfärgning
  2. +
  3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Plant magic : batik, bundle dye & andra tekniker för växtfärgning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lust och skaparglädje
    Kristina Olsson, 22 maj 2024

    En fantastisk bok av en mycket skicklig konstnär som vägleder oss i sidenfärgningens tekniker. Underbara bilder och informativ text. I sommar prövar jag själv med inspiration från denna ljuvliga bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Alice Bjurström

  • Plant magic

    Karin Alice Bjurström

    I Plant magic blandas traditionell växtfärgning med modernare tekniker som batik, bundle dye och botaniskt tryck. Du lär dig att skapa färgstarka mönster på tyg med hjälp av naturliga pigment. Experimentera med avkok och avtryck, kläm, doppa och å...