Entreprenörskap och företagsetablering : från idé till verklighet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2008-12-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 27 mm
Vikt
780 g
SAB
Oeaac
ISBN
9789144021478

Entreprenörskap och företagsetablering : från idé till verklighet

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-12-02
511
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Entreprenörskap och nya företag är viktiga för samhällets utveckling. Samhället, och därmed människors preferenser, förändras, information blir alltmer lättillgänglig och nya produkter introduceras i allt snabbare takt. Samtidigt ökar komplexiteten i samhället och osäkerheten om framtiden blir allt större. Detta medför att nya möjligheter ständigt dyker upp, och att förnyelse blir väsentligt. I denna miljö behöver vi människor som ser de nya möjligheterna och som vill starta nya företag. Utbildningssystemet måste därför i ökad utsträckning bidra till att studenter får kunskap om etableringen av nya företag samt stimulera människor till att bli mer entreprenöriella.
Boken ger läsaren kunskap om, och förståelse för, processen att etablera nya företag - från utvecklingen av en affärsidé till lanseringen av produkten eller tjänsten på marknaden och tillväxten i det nya företaget. Genom att kombinera teori med praktiska metoder försöker boken stimulera läsaren till att själv bli handlingsorienterad, men även till reflektion över den entreprenöriella processen.
Boken vänder sig i huvudsak till universitets- och högskoleutbildningar i entreprenörskap. Dispositionen av boken gör att den kan användas i kurser oberoende av vilket pedagogiskt upplägg på kursen som förespråkas. Boken kan därför även med fördel användas i de kurser om eller i entreprenörskap som erbjuds av andra aktörer än universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Entreprenörskap och företagsetablering : från idé till verklighet
  2. +
  3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 710 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Entreprenörskap och företagsetablering : från idé till verklighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Allt om entreprenörskap och företagsetablering...
    Zebastian von Bahr (Malmö), 28 april 2024

    Bokens första del handlar om vad entreprenörskap innebär och hur ordet och dess mening har kommit att utvecklas med tiden och vilken betydelse det har fått i dagens samhälle. Författarna nämner även olika former av företagande och hur företagande i sig har förändrats genom tiden och hur innovativt företagande har konkurrerat med imitativt i sin tur. Senare i boken kan man som läsare ta del av hur olika förutsättningar för att bedriva företagsamhet har arbetats fram genom historien och även hu... Läs hela recensionen

  2. Tyvärr blir svenska entreprenörsböcker sällan bra....
    Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

    Tyvärr blir svenska entreprenörsböcker sällan bra. Skriven ur ett akademiskt perspektiv och jag tror personligen det är svårt att verkligen förstå entrprenörssjälen ur denna synvinkel. Det blir mycket siffror och lite praktiska tips.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Entreprenörskapets rötter

    Hans Landström

    Vem är entreprenör? Varför väljer en del människor att bli entreprenörer? Hur utvecklas ny affärsverksamhet? Vad händer på marknaden när entreprenören agerar? Erfarenheterna visar att bilden av entreprenörskap är oklar för många. Boken bidrar till...

  • Entreprenörskap : från tanke till handling

    Hans Landström, Marie Löwegren

    Idag är det många som vill starta företag. De förändringar vi ser i samhället ger upphov till nya affärsidéer. Samtidigt är det få individer som försöker förverkliga sina idéer eftersom det är få individer som vet hur man gör. Denna bok vill råda ...