Vi hittar inte den utgåva du söker efter, kanske funkar den här lika bra?
Offentlighetsprincipen : praktik och teori (häftad) NY
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2024-05-16
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 18 mm
Vikt
480 g
SAB
Occ.01
ISBN
9789144177830

Offentlighetsprincipen : praktik och teori

Häftad,  Svenska, 2024-05-16
389

12% rabatt på allt vid köp över 299 kr

Gäller t.o.m. 12 JUNI. Villkor.

Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Offentlighetsprincipen: Praktik och teori redogör för de bestämmelser som reglerar vars och ens rätt att ta del av allmänna handlingar. Genom en grundlig genomgång av den viktiga meddelarfriheten, visar författaren vilka möjligheter och skyldigheter uppgiftslämnare respektive mottagare av uppgifterna har.

Boken inleds med en genomgång av syftet med och den historiska bakgrunden till rätten till insyn i allmänna angelägenheter. Steg för steg redogörs för vad en allmän handling är, var offentlighetsprincipen gäller och vilka undantag som finns. Tillsammans med ett stort antal fallbeskrivningar och konkreta tips är boken samtidigt ett läromedel och ovärderligt verktyg för alla, inte minst journalister och publicister, som behöver få del av uppgifter som förvaras hos myndigheterna.

Offentlighetsprincipen: Praktik och teori vänder sig i första hand till journalister men genom sin lättillgänglighet är den användbar för alla som vill lära sig mer om en grundlagsfäst rättighet och använda den. Boken innehåller ett antal mallar och checklistor för att underlätta för den som utnyttjar sin rätt till insyn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offentlighetsprincipen : praktik och teori
  2. +
  3. Övningsbok för Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övningsbok för Svensk juridik av Mats Persson, Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel (häftad).

Köp båda 2 för 741 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Funcke