Europarätten  En introduktion till EU-rätten och Europakonventionen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2010-09-14
Upplaga
4
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
241 x 165 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Oeka-ae,Oc.01
ISBN
9789172234086

Europarätten En introduktion till EU-rätten och Europakonventionen

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-09-14
176
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Medlemskapet i Europeiska unionen har inneburit de största förändringarna av svensk rätt på mycket länge, främst principiellt men även materiellt. EU-rätten och Europakonventionen påverkar i stor utsträckning svensk rätt, såväl direkt som indirekt. Grundläggande kunskaper om europarätten är därför av största betydelse för alla som kommer i kontakt med lagstiftning som bygger på exempelvis EU-rätten. Det nya Lissabonfördraget har givit EU-rätten ny aktualitet.

Europarätten - en introduktion till EU-rätten och Europakonventionen kommer nu i en fjärde upplaga, uppdaterad till juli 2010. Den ger en introducerande översikt över såväl EU-rätten som Europakonventionen och deras påverkan på svensk rätt, där aktuella och omdiskuterade rättsfall beskrivs och kommenteras. Den fjärde upplagan är uppdaterad utifrån Lissabonfördraget, ny lagstiftning och rättspraxis. Även i övrigt har innehållet omarbetats.

Boken används på flera universitet och högskolor som kurslitteratur i introduktions- och grundkurser i juridik, liksom på andra rättsvetenskapliga kurser där inslaget av materiell europarätt är stort. Den är också av intresse för alla som behöver en koncentrerad översikt över EU-rätten och Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna.

Mattias Nilsson är advokat verksam vid White & Case advokatbyrå. Han undervisar i juridik på bland annat juristlinjen Stockholms universitet.

Jenny Lundberg är jur kand, LLM från Cambridge samt fil kand i statsvetenskap. Hon är biträdande jurist vid Baker McKenzie advokatbyrå och har tidigare undervisat i juridik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europarätten  En introduktion till EU-rätten och Europakonventionen
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Europarätten En introduktion till EU-rätten och Europakonventionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Europarätten - en mycket lyckad introduktion

    En jurist som redan är bekant med hur man inom andra rättsområden än EU-rätten bör utnyttja konsten att uttrycka sig distinkt och begripligt, blir väldigt nöjd med denna introduktion som även speglar författarnas ambition att hålla läsarens intresse vid liv genom en god kvalitet på det alls icke ytliga perspektiv man anlagt på sin 155 sidor långa framställning. Här finns mycket att inhämta som är nödvändigt att fortsättningsvis hålla i minnet som grund för en senare fördjupning i Europarätten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna