Alternativa anspråksvägar i skadeståndsrätten : om förhållandet mellan kontrakts- och deliktsansvar i avtalsförhållanden och kontraktskedjor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
2023-04-03
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
23 x 276 x 161 mm
Vikt
995 g
SAB
Oeaas
ISBN
9789172239128

Alternativa anspråksvägar i skadeståndsrätten : om förhållandet mellan kontrakts- och deliktsansvar i avtalsförhållanden och kontraktskedjor

Häftad,  Svenska, 2023-04-03
991
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förhållandet mellan kontrakts- och deliktsansvar är en förmögenhetsrättslig klassiker. I denna avhandling undersöks alternativa anspråksvägar i skadeståndsrätten. Boken tar sikte på vilka möjligheter som finns i svensk rätt för en skadelidande att göra gällande anspråk på skadestånd enligt både kontrakts- och deliktsregler. Avhandlingens huvudsakliga fokus är skadeståndsanspråk i avtalsförhållanden och kontraktskedjor.

Boken spänner över ett brett fält av olika rättsområden och behandlar frågor om skadestånd vid bl.a. köp, entreprenad och transport och tar upp flera centrala skadeståndsrättsliga teman, som exempelvis culpaansvar, strikt ansvar, produktansvar och ansvaret för rena förmögenhetsskador. I avhandlingen görs även komparativa utblickar.

Boken riktar sig till praktiskt verksamma jurister, lagstiftare och rättstillämpare som särskilt intresserar sig för allmänna förmögenhetsrättsliga frågor och som kommer i kontakt med frågor som berör skadestånd.

Författaren Stina Bratt är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska fakulteten, Stockholms universitet. Boken är hennes doktorsavhandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alternativa anspråksvägar i skadeståndsrätten : om förhållandet mellan kontrakts- och deliktsansvar i avtalsförhållanden och kontraktskedjor
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 1513 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stina Bratt

  • Stockholm Centre for Commercial Law Årsbok IX

    Stina Bratt, Kelly Chen, Mårten Schultz

    Stockholm Centre for Commercial Law, Centret, har under år 2017 fortsatt att utvecklas, med ytterligare tillskott av yngre forskare. Centret utgör ett stabilt och kreativt forskningscentrum för kommersiell rätt i vid bemärkelse. Denna antologi pre...