Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2012-06-07
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
178 x 110 x 7 mm
Vikt
105 g
SAB
Dofg,155.672
ISBN
9789173373883

När horisonten flyttar sig : att bli gammal i en ny tid

(39 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-06-07
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Omvärldens föreställningar om dagens pensionärer stämmer dåligt med deras egen självbild. De äldre får idag hitta fram till en egen identitet som skiljer sig från allt man hittills identifierat som »äldrekultur». Många känner sig vilsna inför både pensioneringen och inför det fortsatta åldrandet. Kan detta verkligen handla om oss, om mig?

Den vilsenheten är något som förtjänar att tas på allvar, eftersom dess kärna står för just det nya i att bli gammal i vår tid. Framtidens äldre både kan och vill vara med, lära och göra på andra sätt än vad tidigare generationer haft möjlighet till. Och gamla människor kan framöver komma att få nya roller i en samtidskultur som i övrigt är inriktad på att allt och alla skall vara här, nu genast.

På sitt finurliga och kloka sätt vänder och vrider Bodil Jönsson här på alla våra seglivade uppfattningar om åldrandet. Och hon får oss att se pensioneringen som en tid av möjligheter och helt nya utmaningar.
Bodil Jönsson är en typisk representant för en ny, och kanske den enda, samhällsgrupp som har tid. Tid för reflektion och tid för eftertanke. En väldig resurs som ingen räknat med men som har en oanad stor potential. Om vi nu är tillräckligt smarta för att använda oss av den
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av När horisonten flyttar sig : att bli gammal i en ny tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svår
    Marina Nyman, 22 april 2014

    Gav bort boken, kände mig inte redo att läsa den. För pedagogisk och inte alls som jag förväntade mig, tyvärr.

  2. Så trösterikt att få läsa om att det inte alls behöver...
    annika svengren, 17 januari 2014

    Så trösterikt att få läsa om att det inte alls behöver vara så negativt att åldras! Boken är fylld av tillförsikt och hopp samt lättläst!

  3. Jag tycker alla åldrar borde läsa den här boken, hon...
    Elsie Qvarnström, 23 december 2013

    Jag tycker alla åldrar borde läsa den här boken, hon har mycket att lära ut och det är skamligt enkelt och känns som något man borde kommit på själv... ofta så!

  4. Köpte boken efter föreläsning i Hbg och uppskattar den...
    Sonja Brandt Miiros, 15 november 2013

    Köpte boken efter föreläsning i Hbg och uppskattar den verkligen! En bok att begrunda och återvända till många gånger. Författarens tankegångar är klara och skarpa och dessutom så tydligt formulerade att det är en ren fröjd att stifta bekantskap med dem. Mycket läsvärd!

  5. Helt klart en av Jönssons bästa böcker! Intressant...
    Majlis Glindsjö, 2 oktober 2013

    Helt klart en av Jönssons bästa böcker! Intressant koppling till ny forskning, ingen gammal skåpmat här heller. Bodil Jönsson gör många kloka reflektioner om åldrandet o det ger hopp...

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Bodil Jönsson