Logistik för handel och industri (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
1998-06-01
Förlag
Industrilitteratur
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
160 g
ISBN
9789175485287

Logistik för handel och industri

Häftad,  Svenska, 1998-06-01
170
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en annorlund bok om logistik, som riktar strålkastaren på distributionsprocesserna och relationerna mellan leverantör och handelsföretagen.
Författaren visar vilka möjligheter som finns för att med informations- och kommunikationsteknikens hjälp ta itu med flaskhalsar och störningar i varuflödet, för att sänka både kostnader och resursanspråk och samtidigt prestera bättre kundservice. Konkreta exem pel belyser vad ledande företag åstadkommit i den vägen, men även vad som brister på de flesta håll - vad som ännu är ogjort.
Logistiken är idag ett arbetsfält som vid sidan om kundorientering ger mest utdelning i fråga om både lönsamhet och konkurrenskraft. Axplock ur innehållet: problemställningar och angreppspunkter; "Tid är pengar"; lagerhållningen - den främsta måltavlan; distributionslandskapet i förvandling; ny rollfördelning i systemet; vem ska göra vad?; hur tidslägga besluten?; producenternas nyckelroll; detaljisterna som kravställare och resultatbärare; basvaror kontra innovativa produkter; hur få bukt med osäkerheten?; outsourcing som rationaliseringsinstrument; hur råda bot på kommunikationsgapet mellan leden?; raka rör mellan detaljister och producenter; på väg mot integrerade system.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Logistik för handel och industri
  2. +
  3. Hållbart företagsvärde -- ägarna - företagsledningen - affärerna - finanserna; verktyg för analys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbart företagsvärde -- ägarna - företagsledn... av Sven-Erik Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »