Vingslag och bakspår (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Rolén, Jurgen af (form)
Dimensioner
230 x 145 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Ue
ISBN
9789175865669

Vingslag och bakspår

Inbunden,  Svenska, 2004-01-01
91
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
VINGSLAG OCH BAKSPÅR är en annorlunda bok om ögonblick i naturen, upplevda med jägarens och naturälskarens alla sinnen. Med och utan bössa.

Skildringarna pendlar mellan upplevelser och reflektioner i tid och rum. Från urtidsbrölande kronhjort till minsta myra. Från Lapplands fjäll till Skånes slätter och med utblickar i världen. I spåren på Ull - vår bortglömde fornnordiske jaktgud.

GÖRAN BENGTSSON är sedan länge välkänd som journalist och författare - för sina naturprogram i radio, som skribent i tidskriften Svensk Jakt och sitt författarskap i bl.a. böckerna Jakt och vilt i Norden samt Jaktens själ.

För sitt författarskap i Jaktens själ fick han år 2000 Svenska Jägareförbundets kulturpris. Juryns motivering: "Göran har med korta och inspirerande texter givit möjlighet till tolkningar av händelser både i naturen och inom jakten. Med underfundighet och värme beskrivs människor och djur på ett sådant sätt att de ger utrymme för betraktarens egen fantasi."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vingslag och bakspår
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 220 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Bengtsson

  • Isterband, spickekorv och chorizo: 113 korvrecept

    Göran Bengtsson, Carita Brinck, Görgen Göransson, Göran Odham, Gunilla Westerdahl

    Fem forskare i Ekologihuset vid Lunds universitet brukade äta lunch tillsammans. De tröttnade en dag på alla dåliga korvar som de lade på smörgåsarna och bestämde sig för att själva göra goda korvar. De grundade en studiecirkel som kom att exister...

  • När stjärnor faller

    Göran Bengtsson

    Spännande möten med Afrikas vilda djur samt intressanta bekantskaper med afrikaner - utanför turistparadisens många gånger inkapslade miljöer. Följ med på jaktsafari efter olika arter och sjunk in i den lugna rytm som ännu präglar landsbygd och vi...

Övrig information

Vingslag och bakspår är en annorlunda bok om ögonblick i naturen, upplevda med jägarens och naturälskarens alla sinnen. Med och utan bössa.
Skildringarna pendlar mellan upplevelser och reflektioner i tid och rum. Från urtidsbrölande kronhjort till minsta myra. Från Lapplands fjäll till Skånes slätter och med utblickar i världen.

Göran Bengtsson är sedan länge välkänd som journalist och författare - för sina naturprogram i radio, som skribent i tidskriften Svensk Jakt och sitt författarskap i bl.a. böckerna Jakt och vilt i Norden samt Jaktens själ.

För sitt författarskap i Jaktens själ fick han år 2000 Svenska Jägareförbundets kulturpris. Juryns motivering: "Göran har med korta och inspirerande texter givit möjlighet till tolkningar av händelser både i naturen och inom jakten. Med underfundighet och värme beskrivs människor och djur på ett sådant sätt att de ger utrymme för betraktarens egen fantasi.".