Flickan som överlevde: En sann historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (260.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Nina Zanjani
Utgivningsdatum
2019-01-14
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789177798972

Flickan som överlevde: En sann historia Ljudbok

(13 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-01-14

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Året är 1945 och sjuåriga Barbie och hennes syster Eva är instängda i ett krigshärjat Tyskland. Deras far är försvunnen och de befinner sig tjugo mil från sin mor när de nås av nyheterna om den framryckande armén. De ställs inför ett till synes omöjligt val: att invänta de främmande truppernas invasion eller att fly till fots.

19-åriga Eva hade bestämt sig för att hitta sin mor. För Barbie, som var tolv år yngre, skulle beslutet medföra oerhörda påfrestningar, men styrkt av sin systers mod och sin starka längtan att återförenas med sin mor slöt hon tappert upp vid sin systers sida. Det skulle bli en resa som inget barn någonsin skulle behöva uppleva.

De gick tjugo mil till fots genom ett sönderfallande Tyskland. De fick se fruktansvärda krigsscener, utsattes för svåra och påfrestande upplevelser, men mötte också ett mod och en medmänsklighet utöver det vanliga. De överlevde mot alla odds.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickan som överlevde: En sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbart
    -, 5 november 2023

    Jag älskar författarens namn: Barbie ja hon heter barbie de är ett av de mest fantastiska namnen som finns. Flinga Sommar och Barbie. Jag älskar hennes namn jag älskar pink barbie och hästar.

  2. Fängslande
    -, 10 oktober 2021

    Stark, gripande berättelse rakt utifrån ett barns ögon. Ett vilktigt perspektiv. Det jag önskar är att boken översatts bättre, eftersom den är full av upprepningar och syftningsfel. Dessutom är det ibland otydligt när uppläsaren går över från berättarens syster Evas dagboksanteckningar till de egna upplevelserna. Jag hade önskat mer tydlighet, pauser och känsla i uppläsarens röst genom hela boken. Men jag fängslades och älskar berättelsen. Så jag rekommenderar den starkt.

  3. Underbar
    -, 26 mars 2020

    En fantastisk berättelse om hur det va att vara barn under 2:a värdskriget...

  4. Välskriven och stark formulerad
    Smirre 71, 12 maj 2019

    En stark bok om en sann händelse . Kunde inte släppa den .

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna