De tar allt ifrån mig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2023-01-10
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Edström, Sara (form)
Dimensioner
190 x 130 x 23 mm
Vikt
252 g
SAB
uHc
ISBN
9789179773304

De tar allt ifrån mig

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-01-10
203
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Augustprisnominerade "De tar allt ifrån mig"

Hur mycket kan man offra för att få sin röst hörd?

Frida är femton år och nybliven jägare. Hon drömmer om att gå i sin mammas fotspår: bli jaktlagets ledare och få älgblod på kängorna. Jakten är det enda som finns kvar i byn. Allt annat har tagits ifrån dem. Men när ett okänt djur dyker upp i skogen avlyser länsstyrelsen älgjakten. Den här hösten ställs allt på sin spets. I stället för en efterlängtad jakt inleds en kamp om vem som har rätt att bestämma över en annan människas liv. Förutom jakten är det Emmy, det är något med henne som inte stämmer. Och Frej med svart nagellack, varför vill han hänga med Frida?

"De tar allt ifrån mig" är en andlöst välskriven inlandsroman. En tät och gnistrande skildring av en uppväxt i ett Sverige där samhället monteras ner. Där raseriet och utanförskapet får människorna att ta lagen i sina egna händer.

Linda Jones debuterade 2019 med "Bete sig" som fick ett väldigt fint mottagande och tilldelades Norrlands litteraturpris. "De tar allt ifrån mig" nominerades till Augustpriset 2023.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De tar allt ifrån mig
  2. +
  3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De tar allt ifrån mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven och lättläst bok

    AC;
    Detta är helt klart en läsvärd bok och den är välskriven. Man kan riktigt känna både omgivning, personer och stämning när man läser. Boken börjar väldigt intressant men blir sedan för mig lite långsam innan den gasade på igen. Detta gjorde att jag pausade boken och tog annat emellan men boken är annars lättläst med korta kapitel och det finns mycket att diskutera kring boken. Det verkar tufft att växa upp på en ord där man sparar in på allt, där man är något om man kan hantera ett vap... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linda Jones