Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2013-09-25
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
191 x 145 x 25 mm
Vikt
448 g
SAB
Lz Mukwege, Denis
ISBN
9789185849826

Denis Mukwege : en levnadsberättelse

(23 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-09-25
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

I varje våldtagen kvinna ser jag min hustru, i varje våldtagen mor ser jag min egen mor, i varje våldtaget barn ser jag mina egna.// Denis Mukwege

Nobels Fredspris 2018

Denis Mukwege är läkaren som har nått världsberömmelse för sitt arbete med de kvinnor som utsatts för grovt sexuellt våld under det utdragna krig som i decennier plågat befolkningen i östra Kongo. Arbetet har gett honom många vänner men också mäktiga fiender: senast 2012 utsattes han för ett mordförsök. Denis Mukweges liv har aldrig saknat dramatik.

Den här boken är berättelsen om hans liv. Berthil Åkerlund är journalist och författare med Afrikas länder som specialitet. I arbetet med boken har han följt Mukwege under en av de mest dramatiska perioderna i doktorns liv i Bukavu, Bryssel och på den svenska västkusten.
2018 tilldelas Dr Denis Mukwege Nobels fredspris för sina insatser för Kongos kvinnor. Det har tagit lång tid, men nu har världen äntligen börjat lyssna till kvinnorna, säger han i sitt tacktal. Sedan 2004 har mer än 50 000 kvinnor och barn som fallit offer för sexuellt våld fått vård på Panzisjukhuset i Bukavu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Denis Mukwege : en levnadsberättelse
  2. +
  3. Han ägde mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Han ägde mig av Carola Jansson, Leone Milton (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Denis Mukwege : en levnadsberättelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Denis är läkaren och människan, ett ljus i världen
    Gustaf K (Degerfors), 4 januari 2019

    "Denis Mukwege en levnadsberättelse" är en gripande och skakande läsning. Handlingen i boken startar redan i prologen. Denis är på väg hem från en av sina resor. Väl hemma så minns han inte vad som hänt. .

    Händelserna i boken berättar om livet och hur svårt det kan vara att leva där han bor. Det finns dock ljuspunkter. En av de ljusa punkterna är Denis själv, tycker jag. Han ger aldrig upp det han tror på. Det han inom sig vet är bra för landet. Många har besökt hans sjukhus och ti... Läs hela recensionen

  2. En beundransvärd fredspristagare!!!
    Ester Sylvia Lindvall, 30 november 2018

    Äntligen! Har i flera åt velat att han skulle få Nobelpris för sin fantastiska insats för dessa kvinnor och flickor han räddat tillbaka till livet! Tyckte mycket om boken som skildrade både det mörka och det ljusa i hans liv och alla dessa kvinnors liv som han hjälpt❣️

  3. En ödmjuk kirurg
    Sheela Wadman (Älvsjö, Stockholm), 26 januari 2014

    Trots dödshotet fortsätter Dr Dennis Mukwege att kämpa för att rädda våldtagna kvinnor i sitt land. Makthavarna tål inte att en vanlig medborgare, Dr. Mukwege, ska dra världens uppmärksamhet till det fruktansvärda brott som pågår mot kvinnor i landet och de tål inte heller att Dr. Mukwege skall få all den äran för sitt arbete på Panzisjukhus. Jag träffade Dr Mukwege på Filadelfiakyrkan i Stockholm i dec 2013 och märkte att här stod en ödmjuk man som vill utträtta den "kall" han fick när han ... Läs hela recensionen

  4. Det riktigt kryper i kroppen när jag läser om Denis...
    Ulrika Ganning, 5 januari 2014

    Det riktigt kryper i kroppen när jag läser om Denis Mukweges liv och hur det ständigt förekommer nya hot och incidenter ofta för att någon eller några är ute efter naturtillgångar. Hur dessa övergrepp på kvinnor kan tillåtas fortgå av ett lands regering är helt obegripligt. Denis Mukwege är en stor hjälte som jag ser det när han försöker berätta för omvärlden vad som pågår med fara för sitt eget liv.

  5. Jag lånade först boken på biblioteket -och läste den...
    Jytte Hoff, 19 december 2013

    Jag lånade först boken på biblioteket -och läste den som en deckare -otroligt spännande livsöde.
    Sen köpte jag den hos Bokus för att ge bort den till min dotter i julklapp -hon har arbetat i Zimbabwe
    som lärare och har en afrikansk man.
    Därför tror jag hon kommer att tycka om att läsa om Mukweges liv och vägen till framgång. En stor eloge till Bertil Åkerlund för det vackra språket.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Berthil Åkerlund