Cybernetikens hypotes (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2013-09-26
Upplaga
1
Förlag
Koloni förlag
Översättare
Victor Andreasson
Originaltitel
L\'Hypothèse cybernétique
Dimensioner
180 x 111 x 12 mm
Vikt
140 g
ISBN
9789186923051

Cybernetikens hypotes

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2013-09-26
123
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Cybernetik är det tvärvetenskapliga studiet av kontroll och kommunikation i alla sorters system. Utgångspunkten för den här boken är att cybernetikens sätt att förstå människan, samhället och världen har varit centralt för den politiska utvecklingen i så kallat demokratiska länder under 1900-talet.

Tiqqun undersöker cybernetiken som en regeringsteknologi, utvecklad för att minimera antalet "störningar" i vårt samhälle - ett samhälle där anordningar alltmer har kommit att ersätta människor som styrande instanser. Hur kan vi få samhället att hänga ihop när affärsintressen har penetrerat varje millimeter av den mänskliga existensen och omöjliggjort all gemenskap? Cybernetikens svar är tydligt: Med de rätta anordningarna behövs inget samhälle.

Tiqquns skoningslösa kritik kan ibland verka paranoid och dramatisk. Men i jämförelse med alla de myter om samhällets framsteg som översköljer oss i vardagen är Tiqquns perspektiv långt mer "sakligt", för att inte säga välbehövligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cybernetikens hypotes
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 212 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tiqqun Tiqqun

  • Teorin om Bloom

    Tiqqun Tiqqun

    Bloom är en för vår civilisation emblematisk mänsklig gestalt, den helt och hållet samtida människan. Bloom är du och jag, eller åtminstone den person som vi får lära oss att vi borde vara. Den här boken handlar om Blooms själsliga och metafysiska...