Badortsmysteriet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agatha Christie
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Peril at the End House
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
195 x 143 x 21 mm
Vikt
385 g
SAB
Hce
ISBN
9789187441073

Badortsmysteriet

(25 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-05-05
147
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Detektiven Hercule Poirot befinner sig tillsammans med sin vän Arthur Hastings på semester i den sommaridylliska badorten St. Loo vid Cornwalls kust. Där lär de känna den unga miss Nick Buckley, som råkat ut för en rad mystiska olyckshändelser. Kort därefter hittas Nicks släkting Maggie mördad iklädd Nicks sjal. Någon är utan tvekan ute efter godsägarinnans liv. Men vem? Och varför?

I denna snillrika pusseldeckare går sommar och sol hand i hand med ond bråd död. Badortsmysteriet utkom på engelska 1932 och har fängslat flera generationer med sin välkomponerade intrig.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Badortsmysteriet
  2. +
  3. Par i brott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Par i brott av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Badortsmysteriet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Pinsam
    Sara H, 4 september 2022

    Finns nog många som gillar den larviga detektiven men för mig var det alldeles för larvigt skrivet. Dålig köp, inte värd tiden.

  2. Mysmord när det är som bäst
    Jessica , 4 augusti 2015

    Älskar alla Agatha christies böcker. Rekommenderar varmt er att läsa denna bok. Mystik, romans och finurlighet i ett. Perfekt att underhålla sig med under regniga och gråa dagar som denna sommaren än så länge bjudit på.

  3. Mysig pusseldeckare med älskad karaktär

    Oj vad jag tyckte mycket om den här Agatha Christine boken. Den var underfundig, den var underhållande, den var spännande och som vanligt kunde jag inte lista ut hur det hela slutade. Jag har alltid sagt mig gilla ms Marple mer än vad jag gillar Poirot men jag tror att jag sakta men säkert börjar ändra uppfattning på den punkten. Poirot med sin självgodhet är helt klart en väldigt speciell karaktär och när man lär sig tolka honom lite mer så växer han helt klart. Det blir just den där självgo... Läs hela recensionen

  4. Sommar, mord och ungdom i nöd
    Beatrice, 29 maj 2015

    Vid det här laget har jag läst, läst om eller sett, en ansenlig mängd utav Christies utgivning. Jag misstänker att jag kan ha läst Badortsmysteriet någon gång i min tidiga tonår (före läsdagbokens tid), men jag är inte riktigt säker. Anledningen till att jag blir misstänksam är för att jag listade ut slutet, enligt mina mått, lite väl tidigt. Jag tror att det ligger lite förkunskap och skräpar bak i huvudet. Hursomhelst, så förtog inte detta något av charmen eller anspänningen hos intrigen. J... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie