Hjälp : han är psykopat! : psykopaterna i din närhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 4)
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2020-07-21
Upplaga
3
Förlag
Joelsgården förlag
Originaltitel
Från strulpellar till psykopate
SAB
Vla
ISBN
9789189009257

Hjälp : han är psykopat! : psykopaterna i din närhet

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-07-21
145
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hjälp - han är psykopat! Psykopaterna i din närhet

Hur gör man för att slippa fysisk och psykisk misshandel när man har en psykopat i sin närhet? Ofta är de lömskt trevliga och charmiga. De manipulerar andra som därmed inte tror på det man berättar, så hur ska man få hjälp? Kan man "bota" psykopater? Och vad skiljer en psykopat från en vanlig strulpelle?

Lidandet som psykopater orsakar är ofta stort och den drabbade känner sig ofta illa behandlad, förtryckt och blir kanske till och med allvarligt misshandlad. Det här är en bok om psykopaterna vi kan drabbas av i vår vardag och i värsta fall kan vi råka riktigt illa ut. Det kan vara i kärleksrelationer, i familjen, i arbetslivet eller vid mer tillfälliga kontakter.

Boken innehåller många exempel ur verkliga livet, ur böcker och film, och vänder sig främst till dem som själva har drabbats, samt till deras vänner och anhöriga.

Uppdaterad och reviderad upplaga. Tidigare utgiven av ICA Bokförlag under titeln "Från strukpellar till psykopater".

Christina Gustavson är medicine doktor, forskare och specialistläkare i såväl rättspsykiatri som inom allmän psykiatri och allmänmedicin. Hon har tidigare skrivit två faktaböcker om att hantera psykisk ohälsa i serien Du kan hjälpa någon: Dels Om någon du känner har en depression och Om någon du känner har ångest, fobier eller tvångstankar - Tänk om jag är knäpp?! Hon har lång erfarenhet av arbete med såväl förövare och brottsoffer som med deras anhöriga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjälp : han är psykopat! : psykopaterna i din närhet
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hjälp : han är psykopat! : psykopaterna i din närhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Förvånansvärt dålig!
    Edvard, 30 augusti 2021

    Man tänker sig kanske att en f d rättspsykiatriker skulle kunna åstadkomma något lite mer i detta extremt allvarliga och mycket viktiga ämne, men nej, tyvärr.
    Det som handlar om fenomenet psykopater i boken skulle få plats på två sidor, och inget av det som står skrivet om detta tillför något nytt, utan är väldigt grundläggande kunskap som de flesta redan vet.
    Att författaren också hela tiden envisas med att efter varje kapitel göra liknelser med sagofigurer eller historiska persone... Läs hela recensionen

  2. Not my cup of tea...
    Mimmi, 22 maj 2021

    Känns lite väl barnslig i sina jämförelser med sagor och litteratur.
    Jag upplever att det är författarens funderingar i ämnet som ventileras snarare än konkret fakta.
    Jag fick tyvärr inte ut ett dugg av boken och därför kommer jag inte att rekommendera den vidare.

  3. Gav inget
    En mor, 20 april 2021

    Tycker inte att den handlar så mycket om psykopater. Ger heller inte hjälp med att identifiera om någon har sådana drag i stor mängd. Inte heller ger den någon hjälp om man tror att man har en i sin närhet.
    Massor av referenser till personer i litteratur. För att visa på att det finns många sorters avvikelser från "normalt" beteende antar jag.
    Manuset har inte kontrollerats då det finns flera småfel i texten.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christina Gustavson