Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2011-09-15
Utmärkelser
Urhunden för bästa översatta seriealbum
Förlag
Wibom Books
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Tamara Drewe
Medarbetare
Sjölund, Petter (form), Lokko, Andres (Förord)
Illustratör/Fotograf
Posy Simmonds
Dimensioner
260 x 230 x 15 mm
Vikt
660 g
SAB
Hci
ISBN
9789197821346

Tamara Drewe

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-15
240
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vinnare av Urhundenplaketten 2012 för bästa till svenska översatta seriealbum!

Förord av Andres Lokko.

Löst baserad på romanen Fjärran från vimlets yra (1920) av den engelske författaren Thomas Hardy har Posy Simmonds skapat ett drama i serieformat som väl speglar ett härligt grymt England av idag. Serien gick ursprungligen som veckostrip i The Guardian och blev vinnare av kritikerpriset Prix de la critique på International Comics Festival i Angoulême 2009. Boken har även filmatiserats av Stephen Frears där Gemma Aderton spelade rollen som Tamara. Boken inleds med ett förord av Andres Lokko. Långt ut på den engelska landsbygden driver mr och mrs Hardiman ett gästhem för författare, Stonefield Farm. Där ägnar mrs Hardiman stor omsorg åt att ta hand om gästerna, renskriver manus, tar hand om gårdens djur, serverar eftermiddagste och ser till att mr Hardiman, gästerna och de anställda har allt de kan önska av lugn, komfort och service.

Inget tycks hota idyllen till den dagen då flickan från granngården oväntat återvänder från London. Med sin perfekta (opererade) näsa och sin karismatiska utstrålning påverkar Tamara alla som kommer i hennes närhet, den ständigt otrogne författaren, lantbrukaren, den frustrerade forskaren, rockmusikern och ortens uttråkade ungdomar. Tamaras oemotståndliga skönhet och faiblesse för farliga förbindelser leder oundvikligen fram till tragedier som både är gripande och absurda. Detta är en serie fylld med brittisk humor och så nära en bra feel good-serie man kan komma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tamara Drewe
  2. +
  3. Anne Franks dagbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anne Franks dagbok av Ari Folman, David Polonsky (inbunden).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tamara Drewe. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tamara Drewe är en av de bästa serier jag någonsin har...
    Johanna, 13 maj 2013

    Tamara Drewe är en av de bästa serier jag någonsin har läst. Bra story, fina bilder, allting funkar. Kommer definitivt att läsa mer av Simmonds.

  2. En ny, LÄCKER läsupplevelse!!
    Mamma x2, 17 oktober 2012

    JAAA, vinnare! Årets bästa översatta serie är verkligen det! Var först lite tveksam men när jag väl börjat läsa/titta/njuta var jag helt fast. Inte bara en serie utan en verklig story som driver framåt och får ett spännande slut. Jag köper nu 4 ex att ha som "gå bort present", mycket roligare än en flaska vin. Pryder soffbordet länge efter läsupplevelsen....

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Posy Simmonds