Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2010-11-08
Upplaga
1
Förlag
Birgitta Fernström productions
Originaltitel
Den Musikaliska Musen EBBA
Illustratör/Fotograf
Ingegerd Härgestam
Dimensioner
210 x 210 x 6 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcf
ISBN
9789197925006

Den musikaliska musen Ebba

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-11-08
136
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Berättelsen handlar om Ebbas äventyr i musikens värld. Hon hamnar bland instrumenten i en konsertsal, där hon träffar konserthusmusen. Vi får följa med, när hon förverkligar sina drömmar att bli sångerska. Sagan om den lilla musen är en berättelse om att tro på sin egen förmåga och förvalta sina gåvor.
Berättelsen kan också fungera som dörröppnare för samtal om klassisk musik och/eller instrument och musikaliska begrepp.

Utdrag ur recension av Laura Popa. (Hela rec. finns på Boktipset.):
Vi följer musen Ebba på bussresan till Sydeuropa och sjunger med henne på väg dit. Lyckas hon att förverkliga sin dröm? Det viktigaste är att hon vågar, att hon är modig och tror på sig själv.
Barnboken är rikligt illustrerad av konstnären Ingegerd Härgestam. Bilderna är förtjusande. Ebba har en vacker kjol, gulliga ballerinaskor, söta tofsar och ett bedårande leende. Det är sällan man ser barnböcker med så vackra och uttrycksfulla illustrationer.
Birgitta Fernström har skrivit passande sånger till texten. De är väldigt roliga och stämningsfulla. Barnen blir säkert förälskade i de roliga illustrationerna och i de harmoniska sångerna. De är ganska lätta att lära sig utantill.
"Den musikaliska musen Ebba" är en fantastisk barnbok som inspirerar och förtrollar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den musikaliska musen Ebba
  2. +
  3. Enkla och roliga fakta om kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enkla och roliga fakta om kroppen av Julia Wiberg (inbunden).

Köp båda 2 för 285 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den musikaliska musen Ebba. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande bok för musikaliska barn
    Tanja Dianova, 6 december 2012

    Jag upplevde att boken kan vara lite för svår för de barn som är inte musikaliska, de kan inte terminologin och känner inte igen miljöerna. Men för dem som går i musikskolor eller kulturklass är den väldigt inspirerande. Den uppmuntrar att gå rakt fram till sina drömmar och utveckla sina begåvningar.

    Illustrationerna av Ingegerd Härgestam är väldigt söta och fina. Musen är lik ett troll och har mänskliga drag i utseendet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Birgitta Fernström