Genomskåda medielogiken! (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-03-06
Förlag
Ultima Esperanza Books
ISBN
9789198150636

Genomskåda medielogiken! E-bok

33 sidor

E-bok,  Svenska, 2014-03-06
99
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Mitt ärende med denna bok är att problematisera dramatiseringen av nyhets- och samhällsjournalistiken, skriver författaren Ann-Marie Åsheden i förordet. Vi vet idag mycket lite om denna dramatisering både i stort och i enskilda fall, och därmed även om medielogiken. Vi vet inte när den styr journalisterna, inte hur den förfalskar verkligheten, inte vad den utesluter.
Vad vi vet är att medielogiken gör det allt svårare för journalistiken att leva upp till sin systemkritiska roll i demokratin: att ge medborgarna så sann och relevant information att de kan bilda sig en välgrundade åsikter om förhållanden i samhället.
Jag, skriver Ann-Marie Åsheden, är rädd att medielogiken håller på att destruera den mäktiga journalistiken inifrån. Därför är det hög tid att genomskåda den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av , Ann-Marie Åsheden

  • Propaganda

    , Ann-Marie Åsheden

    Tankemönster serverade på guldfat. Framlockandet av djupt liggande känslor och fördomar. Se där kombinationen som gör propaganda så kraftfull! Denna kombination av kognitiv och emotionell påverkan används också av vanliga opinionsbildare. Så vad ä...