Gården (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2015-06-11
Upplaga
1
Förlag
Stimpla Publishing
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Farm
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Anders Timrén
Dimensioner
175 x 110 x 15 mm
Vikt
185 g
SAB
Hce
ISBN
9789198169478

Gården

(17 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-06-11
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ända tills Daniel får ett uppjagat telefonsamtal från sin far tror han att hans föräldrar njuter av en fridfull, välförtjänt pensionering på en idyllisk lantgård i Sverige. Tilde och Chris har sålt sitt hus och sin firma i London och sagt adjö till England för att starta ett nytt liv utanför Falkenberg i Sverige.
Men samtalet förändrar allt. Din mor är inte frisk, säger Chris.Hon inbillar sig saker - hemska, hemska saker. Hon har drabbats av en psykos och blivit intagen på psyket.
Daniel gör sig beredd att resa till Sverige. Men innan han hinner så långt dyker mamma Tilde upp i London. Jag är övertygad om att din far har pratat med dig. Allt den mannen har sagt är lögn. Jag är inte galen. Jag behöver ingen läkare. Jag behöver polisen.
Modern gömmer sig i Daniels lägenhet och berättar där om tiden i Sverige som innefattar mörka hemligheter, en försvunnen ung kvinna, avskyvärda brott och en konspiration där hans egen far är delaktig. Och när fadern ringer nästa gång är det för att försäkra sig om att Daniel håller kvar Tilde i lägenheten tills han själv är på plats och kan ta hand om henne.
Boken berör många obehagliga ämnen och tar efterhand en oväntad vändning.

Författaren Tom Rob Smith är född 1979, uppvuxen och bosatt i London. Hans mamma är svenska och hans pappa engelsman. Debutromanen Barn 44 (2009) har sålts i multimiljonupplaga världen över. Filmatiseringen kommer på bio våren 2015 och har både svensk regissör och svenska skådespelare i rollistan.
Gården är författarens fjärde roman och Smith skriver nu på filmmanuset till densamma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gården
  2. +
  3. Faller jag, faller du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faller jag, faller du av Krillan Ahlsén (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Krypande spänning
    Eva, 18 november 2016

    En mycket skickligt skriven och föredömligt översatt roman, med en krypande obehags-spänning i bästa Franz Kafka-stil. En hårresande berättelse om vanföreställningar (eller är det inte det?). Här finns varken bloddrypande scener eller action. Det behövs inte för att hålla läsaren kvar. Bokens intrig handlar om en mamma som känner sig jagad, iakttagen och utlämnad av make, läkare och grannar, och slutligen söker stöd hos sin son. Vad är sant och vad är falskt? Otäckt bra. Jag ska nu även läsa... Läs hela recensionen

  2. Tråkig
    Kristina Elmén, 21 februari 2016

    Jag blev grymt besviken på den här boken, som fått bra recensioner. Smaken är som bekant olika men jag skulle inte råda just den boken för läsning, när det finns så många andra!

  3. Inte i min smak.
    Monami, 26 oktober 2015

    Jag läste boken men hade lika gärna kunnat låta bli...det är inte vad jag kallar deckare, ingen i familjen hade någon behållning av denna bok...

  4. Dålig, rörig.
    Barbro Lundin, 13 oktober 2015

    En riktigt dålig bok. rörig och svår att hänga med i vill inte rekommendera den till någon. Ej läsvärd,, dålig.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Tom Rob Smith