Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2011-08-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Wohlfahrt, Elsa (form)
Dimensioner
230 x 155 x 40 mm
Vikt
1180 g
SAB
Ibz Larsson, Carl
ISBN
9789100125745

Jag : Carl Larsson

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-08-05
321
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I denna illustrerade biografi över Carl Larsson ger Per I. Gedin en levande och till stora delar ny bild av Sveriges mest populära konstnär. Från den svåra uppväxten, till de lyckliga åren i den franska konstnärsidyllen i Grèz, till storhetstiden i Sverige - som dock innebar lika mycket motstånd som framgång.

Människan Carl Larsson framträder i hela sin komplicerade personlighet, i ungdomsårens radikalism och de senare årens grubbel och kamp. Vi får följa konstnären Carl Larssons utveckling till vår största monumentalmålare och samtidig storproducent av lyckliga familjeidyller.

Livet med hustrun Karin och deras gemensamma verksamhet som epokgörande heminredare i Sundborn skildras ingående, liksom deras livslånga kärlek till varandra. 1890-talets enastående kulturliv med författare, konstnärer och kulturpersonligheter bildar en effektfull bakgrund till skildringen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag : Carl Larsson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Per Gedin biografi över Heidenstam var lysande....
    Christer Palmborg, 27 juni 2013

    Per Gedin biografi över Heidenstam var lysande. Förväntningarna var därför höga. Tyvärr motsvarades inte förväntningarna riktigt. Välskriven och intressant men tyngd av i längden tröttande citat från brev mm.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per I Gedin