Gränstrilogin. Dessa vackra hästar ; Övergång : Städerna på slätten (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
989
Utgivningsdatum
2015-08-17
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Caj Lundgren
Medarbetare
Sofia Scheutz Design (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
753 g
SAB
Hce
ISBN
9789100149956

Gränstrilogin. Dessa vackra hästar ; Övergång : Städerna på slätten

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2015-08-17

Slutsåld

"Gränstrilogin" är den prisbelönte amerikanska författaren Cormac McCarthys tre mästerverk "Dessa vackra hästar", "Övergången" och "Städerna på slätten" för första gången samlade i ett storslaget epos. De tre romanerna utgör ett starkt dokument över en utdöende livsstil i den amerikanska södern under den föränderliga tiden kring andra världskriget. I romanerna får vi följa unga ranchägare och cowboys som tvingas överge sin trygga livsstil på de vidsträckta slätterna och försöka skapa sig en ny tillvaro, fylld av faror och motgångar. "Gränstrilogin" handlar om att våga korsa gränserna mot det okända - även om det innebär att ge upp allting man någonsin vetat om trygghet i jakten på en ny och bättre tillvaro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gränstrilogin. Dessa vackra hästar ; Övergång : Städerna på slätten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En resa till 40-talets slätter
    Jakob Brage, 15 oktober 2020

    McCarthy har verkligen en egen stil i sitt skrivande och berättande. Enkelt och rakt på sak men samtidigt med mycket känsla och djup. Alla tre böckerna i denna trilogin är otroligt vackra, vemodiga och gripande. Jag längtar tillbaka till slätterna. Ett tips till alla som gillar western och McCarthys värld.

  2. Gränstrilogin
    Jan Larsson, 12 augusti 2019

    Har kommit en bra bit in på första delen - dessa vackra hästar
    Och det är just på grund av det vackra språket i McCarthys böcker jag köpte den här. Hur han svävar ut i lyriska betraktelser över en sol som går ner över ökenlandskap och prärie. Till det bra personskildringar och den där stämningen som Cormac är väldigt bra på
    Jag tycker det är fantastiskt bra läsning.

  3. En rik berättelse
    Göran Svensson, 19 juli 2016

    Helt fantastisk triologi! Historien slingrar sig fram i gränslandet mellan Mexiko och Amerika. Våldsam, vacker och ömsint på en gång. Njutbar läsning i allra högsta grad.

  4. Vad man förväntar sej.....
    slimmick, 26 september 2015

    han har ett eget språk,cormac mccarthy , minimalistiskt , avskalat,enkelt,rakt på sak,ändå ser man framför sej vad man läser,med andra ord en otroligt skicklig berättare,vad han än berättar.
    jag gillar skarpt hans lite apokalyptiska känsla,det där lite mörka.....underbart suggestivt .
    alla tre delarna i gränstrilogin i en bok , härligt.....

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Cormac McCarthy