Döstädning : ingen sorglig historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2017-09-22
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
174 x 125 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Qcb
ISBN
9789100173432

Döstädning : ingen sorglig historia

(34 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-22
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Döstädning: att sortera, rensa och kategorisera en människas lösören. Ursprungligen inför en förestående död, men i vardagligt tal även något att göra för att skapa ordning i livet - för att hitta skräpet som kan slängas, sakerna med affektionsvärde eller de riktiga dyrgriparna.

I Döstädning skriver Margareta Magnusson en glädjefylld, rörande och uppfriskande bok om resan det är att gå igenom allt det man samlat på sig under en livstid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Döstädning : ingen sorglig historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hade förväntat mig mer.
    marianne levin, 13 maj 2024

    Trodde jag skulle hitta en annan motivering till att döstäda. Boken är bara en lite lättsam vinkel på andra böcker om att organisera sitt hem. I många recentioner har den presenterats som att den också är rolig. Det såg jag inte mycket av. Har inget minne av att jag tidigare ångrat ett bokköp. Men denna gång var det onödiga pengar.

  2. Manar till eftertanke.
    Christel Ullerholt, 3 mars 2024

    Boken manar till eftertanke. Städa bort ditt " skräp" och rensa i röran. Ge bort saker medan du kan, är en kärlekshandling. Här får du praktiska råd om hur du kan göra. Så lämna inte skräpet till dina närstående att ta hand om, gör det själv.

  3. Föga inspirerande
    exera, 7 juni 2022

    Inget nytt under solen. Man har hört ungefär samma goda råd i olika tappningar ända sen Feng Shui-tiden. Ostrukturerat och präktigt, liknar memoarer.

  4. Städa
    Elsa P, 4 maj 2022

    Eftersom jag hatar att städa, plocka bort kläder, slänga, sälja osv var det en kul
    upplevelse att läsa denna bok. Nu kanske det går lite lättare för man samlar ju på
    sig en massa onödigt! Och jag får dåligt samvete över alla pengar man kastat bort.
    Jag kommer att ta en hel del ad notam!

  5. Inspiration
    Julia Hilda, 1 april 2019

    Jag gav boken till min mormor, hon blev förvånansvärt glad och inspirerad av den! Jag har läst den själv och blev också det, med mina 24år på nacken!!

  6. Motsatt effekt
    Anni, 30 december 2018

    Tyvärr motsvarade boken inte alls mina högt ställda förväntningar på den och till min förvåning fick den helt motsatt effekt än den jag förväntat mig. Jag kom att tänka på sådant jag velat ha kvar och ångrat att jag gjort mig av med och vilket högt värde jag sätter i att spara och samla. Jag hade trott att jag skulle bli inspirerad att tänka i andra banor, men istället värdesätter jag än mer min egen inställning. Den ålderstigna författarinnan klargör tydligt att hon, till skillnad från mig (... Läs hela recensionen

  7. Något överreklamerad
    Irene, 1 maj 2018

    Det fanns En del bra tips, men det mesta var inget nytt under stjärnorna! Jag blev faktiskt Ganska besviken ! Klart överreklamerad, tyvärr 😨

  8. En knuff i rätt riktning!
    Maria S, 16 januari 2018

    Boken ger den där knuffen som de flesta av oss behöver!
    Genast satte jag igång med att röja bland allt som samlats ihop under drygt 60 år.
    Läste ut boken på en dag och lämnade den genast vidare till en väninna som också läste ut boken på en dag och kom igång med röjningen.
    Boken beskriver på ett personligt, praktiskt och roligt sätt hur man ska tänka för att komma igång.
    Vissa lösningar kändes främmande för mig, men vi är ju alla så olika så det passar säkert någon annan.
    Boken ger som sagt en knuff att komma igång!

  9. Döstädning - en underbar gåva
    Pia, 2 januari 2018

    Dödstädning gör man efter det att någon dött. Döstädning gör man innan man dör. Det har jag lärt mig av Margareta Magnusson i hennes underbara lilla bok Döstädning - Ingen sorglig historia. Jag avskyr att städa, men läsningen har gjort mig sugen på att börja rensa. Så idag köpte jag en makulator, en sån där pappersförstörare, som ska hjälpa mig ta kål på gamla räkningar, gamla brev och andra papper som jag inte vill ska hamna i soporna möjliga att läsa av någon obehörig och som jag på grund a... Läs hela recensionen

  10. tänkvärt
    Nils Sjöstedt, 14 november 2017

    Berättande skrivet med ett lätt flytande språk. Jag läste den på ett par kvällar och är betydligt mindre akademisk - teoretisk är "Prylbanta" så jag är glad att jag läste den före prylbanta.

  11. roligt om ett allvarligt ämne
    GNn, 26 oktober 2017

    tankeväckande. Vem ska rota runt i dina hemligheter när du dör? Vill du att barn eller make/maka ska tvingas ta itu med sånt du kanske gömt av en faktisk orsak?

    Så förutom att begrava hemligheter hjälper boken en att skapa en vilsammare framtid.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Margareta Magnusson