Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-10-17
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Hummingbirds, Reklambyrå (form)
Dimensioner
222 x 140 x 28 mm
Vikt
538 g
SAB
Hc
ISBN
9789100180935

Knutby

(27 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-17
237
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Sommaren 1997 flyttar familjen Forsman till Knutby i Uppland, redo att påbörja sitt nya liv i Filadelfia-församlingen som leds av Eva Skoog. Under de knappt sju år som följer ska ett fåtal personer och familjer väva sig ett förödande nät av erotiska maktrelationer som ofrånkomligt utmynnar i ett tragiskt crescendo.

Jonas Bonnier har skrivit en verklighetsnära roman om händelserna i Knutby och om hur det är möjligt att skapa en parallell verklighet baserat på tro, hopp och kärlek, som till slut tjänar helt andra syften.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Knutby
  2. +
  3. Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om världshavens piratfiskare och en kompromisslös svensk kapten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på Thunder : en dokumentär thriller om v... av Eskil Engdal, Kjetil Sæter (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Knutby. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårförklarad
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 16 maj 2021

    Det här är en bok som för mig är svår att helt förklara vad jag tyckte. Därför att jag egentligen inte vet vad jag tyckte. Den var inte dålig men inte heller wow. Det jag uppskattade med den var att den beskrev händelserna innan dådet i Knutby. Den går djupare på den manipulation som fanns, beskrev de erotiska maktrelationerna. Namnen är i boken ändrade med hänsyn till inblandade. Vissa likheter med verkligheten är oavsiktliga medan andra likheter är avsiktliga då den är baserad på verkliga h... Läs hela recensionen

  2. Tro kan försätta berg
    Ewa Hardelin, 13 januari 2021

    Ett skakande avslöjande om vad som egentligen hände bakom fasaden, hemskheter uträttade i Guds namn. Trots allt hemskt så är det intressant och avslöjande läsning.

  3. Välskriven och bra!
    ElinsBokhylla , 3 juni 2020

    Boken Knutby har ett upplägg som jag tyckte var bättre och som gjorde att texten flöt på mer när man läste.
    Boken var indelad i tre stora delar, där varje del handlade om en huvudkaraktär, som till exempel Kristina Forsman och parallellt fick man även följa barnflickans väg från Småland in till Knutby.

    Handlingen i boken är så lik den verkliga händelsen som man kan komma, Jonas Bonnier har enligt mig återskapat mystiken, manipulationen och råhet som fanns inom Knutby Filadelfia o... Läs hela recensionen

  4. Verklig händelse som roman?
    Inger Sörensson, 12 december 2019

    Roman på en verklig händelse, blir lite tveksam i mitt tycke när man har läst om Knutbyhändelsen i reportage etc...

  5. Hederskultur på svenska
    Sören Hemmingsson, 12 november 2019

    Vill man få en inblick i hur kristna sharialagar.och hedersförtryck fungerar i Sverige så läs "Knutby". Skrämmande läsning, svårt att lägga ifrån sig boken.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jonas Bonnier