Alltid en dotter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2020-06-12
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
The Familiar Dark
Medarbetare
Svensson, Matilda (form)
Dimensioner
222 x 142 x 23 mm
Vikt
387 g
SAB
Hce
ISBN
9789100181314

Alltid en dotter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-12
243
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ibland är svaren värre än frågorna. Ibland är det bäst att inte veta alls.

I en bortglömd stad i det fattiga Ozarkbergen i Missouri lever Eve och hennes dotter Junie. Eve kommer från en trasig uppväxt och den enda som är viktigt i hennes liv är att ge Junie en någorlunda god barndom. När en polisbil stannar utanför restaurangen där Eve jobbar sjunker hjärtat ner i magen. Något måste ha hänt. Polisen berättar att de har hittat Junie och hennes lekkamrat döda, mördade.

Polisens sökande leder ingenstans, men Eve kan inte få ro förrän hon har hittat sin dotters mördare. Hennes jakt på rättvisa tar henne från stadens ruffigaste kvarter ut till de omgivande skogarna och slutligen till hennes barndoms trailerpark.

"Alltid en dotter" är en djupt drabbande roman om familjeband, om att göra allt för sina barn, och hur den värsta platsen också kan rymma den största kärleken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alltid en dotter
  2. +
  3. Det fladdrar till i en tyllgardin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fladdrar till i en tyllgardin av Siri Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alltid en dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok skön att slöläsa
    Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

    Jag gillade idén och miljön. På grund av detta var mina förväntningar rätt höga och jag suktade efter en bra spänningsroman. Den var bra. En lite mysig historia med fokus på att göra det bästa för sin dotter. Engel försökte få in lite vändningar här och där som jag inte upplevde lyckades på bästa sätt och slutet förvånade mig inte. Det var lite för uppenbart enligt min mening. En bok som är skön att slöläsa och inte behöva tänka så mycket utan mer försöka slå på sina känslor. Det fanns ingen ... Läs hela recensionen

  2. Annorlunda och bra!
    Kaffeläsaren, 18 augusti 2020

    Alltid en dotter är en tunn (251 s.) liten deckare som utspelar sig i Ozark Mountains i Missouri i USA. Den handlar om Eve som jobbar på ett fik och gör allt för att hennes tolvåriga dotter Junie ska få en bättre uppväxt en hon själv hade. Men plötsligt blir Junie mördad och hela tillvaron rasar för Eve. Men Eve blir fast besluten att göra allt för att hitta mördaren på egen hand och skapa rättvisa.
    Det är en helt annan bild av USA som man får i den här boken mot vad som vanligtvis berät... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Amy Engel