Institutet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
664
Utgivningsdatum
2020-07-07
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Institute
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
346 g
SAB
Hce
ISBN
9789100184728

Institutet

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-07-07
89
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Luke Ellis har alltid vetat att han är speciell. Det är inte bara hans extrema begåvning, det är också den märkliga påverkan han har på sin omgivning varje gång han blir riktigt upprörd. Ett glas som spricker i tusen bitar utan att någon rört det, en tallrik som faller ner och krossas mot golvet. Det Luke inte vet är att någon haft ögonen på honom och hans svårförklarliga talang länge. En natt blir han kidnappad och flugen till en plats belägen djupt inne i skogarna i Maine: Institutet. Där utnyttjas tillfångatagna barn med ovanliga förmågor som brickor i ett farligt globalt spel. "Institutet" har känslan av en klassisk King, och anspelar samtidigt på dagens nyhetsrubriker och våra ännu mörkare rädslor inför framtiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Institutet
  2. +
  3. Senare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Senare av Stephen King (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Institutet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vilken läsupplevelse!!!
    Maria Hansson, 6 december 2023

    Rekommenderar den till alla som vill läsa nåt utöver det vanliga! Fantastika Stephen King när han är som allra bäst!

  2. Long live the King!
    Fabbe, 4 januari 2023

    Jag läste en del Stephen King när jag var yngre på 80 talet och kommer ihåg att jag gillade dom böckerna sen har det inte blivit något av honom på många många år. Så när jag såg den här så slog jag till och tänkte, ja varför inte. Sen har den stått i bokhyllan i ett par år och nu var det äntligen dags under jullovet. Det var som att komma hem på något sätt. Stilen sittter fortfarande och de 660 sidorna flyger fram utan dökött. Storyn är tight och håller ihop hela vägen. Karaktärerna är som ka... Läs hela recensionen

  3. Bladvändare
    Linda, 18 januari 2021

    En av Stephen King's bättre böcker. Väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Upplösningen var en liten besvikelse då den kändes inte lika välskriven som resten av boken. Men helt klart värd toppenbetyg!

  4. Mästerverk
    Pedagogen J, 16 november 2020

    Ett måste att läsa om man gillar stephen King i högform. En av dom bästa böckerna jag läst. Så denna bok rekommenderar jag skarpt.

  5. Spännande bladvändare.
    Bo K Ehn, 3 september 2020

    King kan ännu berätta en spännande historia. Har man läst honom i 40 år så tycker man dock att man läst det mesta förut. Spännande dock så det förslår och trots nästan 700 sidor vill man veta hur det slutar.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stephen King