Blodmåne (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Harry Hole (del 13)
Antal sidor
541
Utgivningsdatum
2023-01-05
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Blodmåne
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
234 x 159 x 40 mm
Vikt
700 g
SAB
Hce
ISBN
9789100185572

Blodmåne

(57 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-05
249
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa översatta kriminalroman 2023

Harry Hole är i Los Angeles för att dricka sig till döds, efter att hans liv hemma i Norge slagits i spillror. Men han har en vän, en bedagad filmstjärna, som nu jagas av en knarkkartell som hon lånat pengar av. I Oslo står polisen handfallen efter att två kvinnor försvunnit från en kändisfest. När en av dem hittas mördad riktas misstankarna mot en känd fastighetskung, som till polisens stora förtret hyr in Harry Hole som privatspanare.

Tiden är knapp. I USA väntar kartellen, och i Oslo förbereder sig en gäckande hämnare för fler dåd. Ett team av vinddrivna existenser blir Harrys stöd i jakten på sanningen. Men de har inte mycket att gå efter, och snart skymtar blodmånen över staden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Blodmåne
  2. +
  3. Amason

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amason av Mons Kallentoft (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Blodmåne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Blodmåne

    Den här gången kändes innehållet som en upprepning, men hans förmåga att återge stämningar, tankar och händelser är lysande. Harry Hole är en intressant figur!

  2. Blodmåne är svårt att sluta läsa när man börjat
    Boknörden S, 20 november 2023

    Blodmåne är mörk, dyster, och obehaglig men oavbrutet spännande och som alltid välskrivet av Jo Nesbö. Bokens huvudperson är Harry Hole som inte längre är anställd hos polisen utan anlitad av en privatperson. Rekommenderas!

  3. Krystad
    Petter Ivarsson, 8 november 2023

    Nä nu är jag trött på Nesbö. Tyckte om hans första böcker men nu känns det mer som en såpaserie som blir sämre och sämre i sina försök att hålla läsaren kvar. Jag har läst alla hans böcker och det går utför. Detta får bli den sista jag läser av honom. Tyvärr.

  4. Harry Hole tillbaka
    Hugo Segerfelt, 22 augusti 2023

    Jo Nesbö kommer med en ny spännande thriller, där hans hjälte Harry Hole kommer tillbaka till Oslo för att snabbt skaffa pengar till en vän, som jagas av en knarkkartell i Mexico. I Oslo mördas två kvinnor. Deras huvud saknas. Hole engageras i jakten på mördaren. En rosa snigel kommer in i handlingen. Spänningen stiger. En invecklad intrig med flera sidospår följer, vilket gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Harry Hole löser naturligtvis det hela, men är allt verkligen klart? En man iför... Läs hela recensionen

  5. Hemsk bok
    Boktokig, 7 juni 2023

    Jag kunde inte läsa ut den, fruktansvärda mordritualer ...det verkar som om författaren har använt sig av ett hopkok av verkliga seriemördares handlingar .Förstår inte hur man kan sitta och skriva ner en sådan otäck historia,den gav mig mardrömmar .

  6. Spänning till sista sidan!

    Jag inser nu att jag har missat en riktigt bra serie. Harry Hole är en tragiskt figur som man inte kan låta bli att både tycka om och tycka synd om.

    "Blodmåne" är den trettonde boken i serien och trots att jag inte har läst någon av de tidigare hade jag inga som helst problem med att hänga med i handlingen. Boken är, trots sina drygt 500 sidor, en riktig bladvändare som går snabbt att läsa. Den har en spännande intrig som hela tiden driver framåt i ett lagom tempo.

    Det finns... Läs hela recensionen

  7. Äntligen!
    Ingela , 8 mars 2023

    Har saknat Harry! Spännande rakt igenom. Jo leker lite med oss läsare, när man tror att fallet är upplöst så tar han en ny sväng och den man minst anar är boven i dramat. Bra där! Väntar med spänning på nästa bok om Harry.

  8. När han är som bäst!

    Äntligen en ny Jo Nesbø bok i den klass som man sträckläser. Jag har saknat Harry Hole böckerna och blev glatt överraskad över en ny bok och en som man hade svårt att lägga ifrån sig. Nu hoppas man på fler böcker.

  9. Harry Hole är tillbaka.
    bok_stavligt, 21 januari 2023

    Äntligen!

    En ny Nesbø och en ny Harry Hole. Och den är precis lika bra som vanligt - om inte bättre.

    Man kan ju tycka att man skulle ha tröttnat på den här ganska deckarsterotypiska ensamvargen med ett problematiskt förhållande till alkohol. Men tydligen inte. Och han är faktiskt inte polis längre. Harry Hole har sagt upp sig och åkt till LA för att supa ihjäl sig.

    Men planen störs när hans vän, den bedagade filmstjärnan Lucille, hotas av en knarkkartell hon låna... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø