Svenska Akademiens språklära (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska Akademien
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2010-07-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
242 x 160 x 30 mm
Vikt
750 g
SAB
Fc
ISBN
9789113029504

Svenska Akademiens språklära

(30 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-07-27
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den stora Svenska Akademiens grammatik (1999) har fått en mindre efterföljare i Svenska Akademiens språklära. Det är en populärt skriven översikt över svenskans grammatik. Den följer i stort sett Svenska Akademiens grammatik i systematiken men är inte så detaljrik. Den strävar efter en mer lättillgänglig framställningsform, bland annat genom att använda svenska termer i största möjliga utsträckning, där det inte finns vedertagna internationella sådana. Den tar också tydligare ställning i språkriktighetsfrågor. Boken har vuxit fram i samarbete med Akademiens språkkommitté och granskats av en referensgrupp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska Akademiens språklära
  2. +
  3. Introduktion till sociolingvistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till sociolingvistik av Gisela Håkansson, Catrin Norrby (inbunden).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svenska Akademiens språklära. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant, innehållsrik men svårtillgänglig
    Kerstin Nordholm, 10 februari 2021

    En bok som ställer krav på sin läsare.
    Jag brukar definiera mig som språkpolis och dyker omgående ned på stavfel, kommateringsfel, syftningsfel och grammatikfel mm. Därför tänkte jag att det skulle vara roligt att repetera den svenska grammatiken, så att jag inte bara tycker utan att jag också kan redogöra för vad som är korrekt respektive fel och varför.

    När boken till min glädje låg i brevlådan kastade jag mig över den och började läsa, men upptäckte att det inte var så lätt. ... Läs hela recensionen

  2. Annorlunda & underhållande
    Erica, 26 oktober 2015

    En annorlunda språklära där definitionerna fått lämna plats för resonemang, kåserier och associationer. Ett nytt sätt att närma mig språket som ställer krav också på mig som läsare.

  3. Ovärderligt verk! Lättillgängligt, i synnerhet via den...
    Margareta Tönnesson, 4 november 2013

    Ovärderligt verk! Lättillgängligt, i synnerhet via den mycket detaljerade och överskådliga innehållsförteckningen. Registret är även det mycket bra. Den tydliga layouten gör också att det är lätt att hitta adekvata exempel.

Visa alla 3 recensioner