Plåtmat : grönt i en långpanna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2018-08-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Tuvesson, Julia (foto)
Dimensioner
233 x 195 x 20 mm
Vikt
688 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789113084763

Plåtmat : grönt i en långpanna

(111 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-31
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Julia Tuvesson gjorde tidigt succé på Instagram med sin opretentiösa och glädjefyllda matlagningsstil med fokus på vegetarisk vardagsmat. Framförallt blev hon snabbt känd för det hon kallar plåtmat.

I Plåtmat - gröna rätter i långpanna lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar. I den första lär du dig hur du lagar de bästa plåtmåltiderna på ett kreativt och enkelt sätt med hjälp av ett antal vardagsguider. I den andra delen hittar du över 40 recept fördelade under kategorierna förrätter, huvudrätter, desserter, tillbehör och såser. Recepten varvas med inspirationsguider som smak­kartor, ersättningslistor, hitte-på-plåtar och nya begrepp som guacamoleprincipen och tacokonceptet. Du hittar allt från sallader till pytträtter, biffar, pasta och desserter. För att laga rätterna i boken behöver du inte ha någon som helst förkunskap inom matlagning. Boken vänder sig både till dig som redan är en frälst vegoälskare och till dig som är intresserad av att få ny inspiration kring enkel och grön matlagning med ingredienser som du redan har hemma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Plåtmat : grönt i en långpanna
  2. +
  3. Tomat tomat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tomat tomat av Julia Tuvesson (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Plåtmat : grönt i en långpanna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fröjd att bläddra i och använda.
    IKMC, 1 april 2021

    En fröjd att bläddra i och använda. Förutom grundidén med mat på en plåt ges massor av förslag på olika smaksättningar och kryddblandningar. Författaren är en härlig idéspruta.

  2. Tips på presentbok / Gå bort presentbok
    ann-marie, 7 september 2020

    Härlig bok med enkla recept. Fina bilder. Bra upplägg. Rekommenderas! Även tips på lunchlådor! Fina bilder! Tips att ha framme som coffetable book!

  3. Härlig kokbok!
    Läshuvudet, 24 mars 2020

    Rekommenderas varmt!

    Här finns många enkla recept som resulterar i riktigt god mat.

    Härligt med allt på en plåt.

    Efter att ha köpt ett ex till mig själv köpte jag flera och gav bort i present.

  4. Räddaren i nöden
    Sara Hansen, 10 februari 2020

    Rekommenderar den till alla som vill laga vegetarisk mat, till de med små barn, till de som är stressade, till de som ska laga festmåltider. Innehåller så många bra tips som förenklar vardagen samtidigt som maten är god!

  5. Fantastisk bok!
    Carina Larsson, 3 juli 2019

    Älskar kombinationen av enkla vardagsrätter och härliga helgplåtar, bra tips på tillbehör och alternativ om något saknas i skafferiet. Perfekt present dessutom!

  6. Suverän!
    Annika Ohlin, 4 juni 2019

    Rekommenderar boken till alla jag känner som är det minsta intresserade av god mat. Trevlig och väldigt pedagogiskt upplagd. Språket tilltalar mig också, känns personligt och äkta. Att maten sedan blir fantastisk varje gång, är ju superkul. Köp!

  7. Fantastisk trevlig kokbok , man blir så glad
    Erika Müller, 28 oktober 2018

    Mycket trevlig bok många fina inspiration man får . Lätta goda rätter.
    Man blir så glad av att bläddra och njuta av all fin text och bilder ;)

  8. Snabblagat och gott!
    Janne W, 25 oktober 2018

    En bok som passar dig som är vegetarisk nybörjare och vill hitta smakrika, välkomponerade och näringsrika snabbmåltider. Bra introduktion till vegetarisk matlagning som inte gör dig besviken.

  9. Snabbt, enkelt och supergott!
    Ivilajsan, 18 oktober 2018

    Kan varmt rekommendera, bra inspiration till snabba och lättlagade middagar. Räddare i nöden i en småbarnsfamilj, där lite större barn kan hjälpa till. Bästa av allt är att det blir supergott!

  10. Inspirerande
    TC, 17 oktober 2018

    Vackra bilder och inspirerande, annorlunda sätt att göra mat! Eftersom jag inte är vegetarian, hade jag uppskattat lite kött eller fiskalternativ, men det kan man ju lägga till själv😉.

  11. Bra inspirationsbok
    Helena, 17 oktober 2018

    Prisvärd, lättläst och trevligt utformad med många enkla recept att bli inspirerad av. Många "basråvaror" i ny tappning som kan serveras som tillbehör eller ensamrätt.

  12. Inspierande
    Gullbritt, 28 september 2018

    Jag har nog aldrig känt mig så inspirerad att laga mat på det som jag redan har hemma som efter att ha fått hem Plåtmat i brevlådan. Och ni som tror att vegetariskt är grönt - kolla in bilderna i boken - färgstarkt! Julia räddar mig från soppträsket i vinter :)

  13. Helhet
    Ulla Kristina Petersson, 13 september 2018

    Som icke vegetarian har jag ofta saknat något vid en vegetarisk måltid, det gör jag inte längre. Boken är fylld med fantastisk rätter.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Julia Tuvesson

  • Tomat tomat

    Julia Tuvesson

    »Betyg 5/5: Briljant. En riktigt rolig och inspirerande kokbok där många av recepten har det som ger dem det lilla extra, utan att det medför ett större merarbete vid spisen.« Bibliotekstjänst Julia Tuvessons nya kokbok är en hyllning till svenska...

  • Brynt smör : en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag

    Julia Tuvesson

    Vinnare av Gourmand Awards 2020! Allt börjar med att man låter en generös bit smör smälta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort därefter gå över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och en nötig, kolad...

Bokvideo