Det sista livet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
John Adderley (del 1)
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2020-10-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Bertelsen, Alette (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
251 g
SAB
Hc
ISBN
9789113093994

Det sista livet

(80 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-10-14
89
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare av Crimetime Award Årets deckardebut 2020!

"Peter Mohlin och Peter Nyström är en författarduo med en berättarförmåga bortom det vanliga." Lotta Olsson, DN

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det sista livet
  2. +
  3. Den andra systern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andra systern av Peter Nyström, Peter Mohlin (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Det sista livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 5 mars 2022

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Det sista livet, är en debutbok från författarduon Peter Mohlin och Peter Nyström. Den vann årets deckardebut från Crimetime Award för två år sen, 2020. Nu har jag äntligen tagit tag i den och läst den, och jag tyckte den var mycket bra. En uppföljare till boken kom året efter, 2021, och den heter Den andra systern, och den ska jag definitivt läsa snarast, eftersom jag tyckte så mycket om den här boken. Mycket välskriven, lättläst, härliga karaktär... Läs hela recensionen

  2. Njaa
    Bokhyllaniskuggan, 1 juli 2021

    ❥ Recension

    Detta blev tyvärr en DNF för mig. Efter 156 sidor slutade jag läsa och hoppade till de allra sista kapitlen för att få veta slutet då jag ändå är nyfiken på nästa bok i serien.

    Hmm, njaa, den här var inte riktigt för mig. Den har nästan allt för att bli en riktigt bra deckare (intressant story och huvudkaraktärsgrund, språk) men i mitt tycke saknas dels kvinnor (som inte är offer) och karaktärsdjup och det är något av det viktigaste för mig i böcker. Jag h... Läs hela recensionen

  3. Bra!
    Lars Eng, 29 januari 2021

    Som 70+ are har jag haft gott om tid att plöja pocketdeckare i parti & minut. Den har är en av de bästa. Spännande med korta kapitel gör att man inte vill släppa den i första taget. Minus: Väldigt lite stil. Hade gärna läst den i storpocket.
    Señor Lasse

  4. Standarddeckare
    J-Pedal, 25 januari 2021

    Förstår att det kan kännas lockande med en f.d FBI-agent som polis i Sverige, men som grepp håller det bara hyfsat. Lättläst, men inget som jag höjer till skyarna..

  5. Sådär
    Roland, 25 januari 2021

    Tveksam språkkänsla. Vilket är ganska vanligt nu när så många ska skriva deckare.
    Dramatik i form av svettiga fingrar som halkar på telefon eller datorknappar används flitigt.

  6. Det sista livet
    Anna Birgitta (Dalarna), 30 december 2020

    Bra och lite annorlunda. Det ska bli intressant att läsa eventuella följare.
    Jag hoppas att de kommer att hålla samma stil.

  7. Bra.
    Ville, 21 december 2020

    Riktigt bra, blir nog en sträckläsare för många. Håller stil och tempo från början till slut. Kommer absolut att kolla när nästa bok kommer.

  8. Fantastisk bok med igenkänningsfaktor!
    mariahlindh, 11 november 2020

    En bok som är svår att sluta läsa, innehåller både spänning, väldigt bra beskrivningar o man känner igen platserna som beskrivs i Värmland! Det är ett högt tempo i denna thriller och det bästa av allt.. ett oväntat slut - som gör att man längtar efter uppföljaren redan innan man hinner lägga ner boken!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna