1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Drömmar om frihet - ett generationsdrama (del 1)
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2022-03-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
218 x 145 x 33 mm
Vikt
613 g
SAB
Hc
ISBN
9789113112251

1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-23
259
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stockholm i slutet av 50-talet. Ingrid bor med sonen Tom i ett liten lägenhet på Sankt Eriksplan. Hon är lärarinna på en flickskola och njuter av att bestämma över sitt eget liv. Hon är en välkommen gäst hos väninnan Britt och hennes man Ingvar, en känd filmproducent, som har fina bjudningar med spännande gäster.

Så träffar hon Georg, en ung ambitiös journalist, som just flyttat till stan och har stora drömmar om modernitet och ett samhälle som utlovar en bättre framtid för alla.

Ingen av dem har egentligen bråttom att binda sig, men när Ingrid blir gravid gör de vad som förväntas av dem, tar sitt ansvar och planerar för en gemensam familj. De delar hopp om gemenskap och kärlek, men hyser också båda en stark längtan efter ett friare sätt att leva. Men hur jämkar man sina förväntningar när man fortfarande lever i en tid av konventioner och traditioner? Och kan de vara lyhörda för sina egna och varandras föreställningar?

Helena von Zweigbergks roman levandegör en tid, en stad, och ett par. En kvinna och en man med helt olika bakgrund, som försöker dela sina drömmar om en ljusare framtid och ett modernare sätt att leva och älska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria
  2. +
  3. Käraste vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Käraste vänner av Katarina Widholm (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av 1959 : Ingrid och Georg - en kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket välskriven bok!
    @bokslukarfeministen, 12 september 2022

    1959: Ingrid och Georg - en kärlekshistoria av Helena Von Zweigbergk handlar om Ingrid som bor med sonen Tom i en liten lägenhet och arbetar som lärarinna. Ingrid njuter av att bestämma över sitt eget liv och kunna göra vad hon vill tillsammans med sonen Tom, utan att ha någon man som säger åt henne vad hon ska göra. Men en dag träffar hon Georg, en ung ambitiös journalist.

    Jag har inte läst så mycket av Helena Von Zweigbergk tidigare, men jag gillade verkligen hennes sätt att skriv... Läs hela recensionen

  2. Läsvärd
    Lilian, 7 juni 2022

    Gillade inte riktigt Ingrid, lite inskränkt och tråkig. Men jag kommer följa henne och familjen, absolut. Bra sthlmsskildringar. Helena von Zveigbergks böcker är alltid bra.

  3. Betyg: 4,5 av 5
    Britt-Marie Kullin, 19 april 2022

    Det här är den tionde boken som jag har läst av författaren Helena von Zweigbergk. Och hon har gett ut uppåt ett tjugotal böcker. Alla dom som jag har läst, har jag tyckt mycket om, till exempel den näst senaste romanen, Totalskada. Den här boken, 1959, är, som jag har förstått det, den första delen i en kommande romanserie. Jag kommer definitivt att följa serien, för jag tyckte riktigt mycket om den här boken. Mycket välskriven, nostalgisk, gripande, intressant, berörande, och väldigt bra. T... Läs hela recensionen

  4. Bra om relationer

    Välskriven roman om känslor som Helena von Zweigbergk är duktig på att förmedla. Boken handlar mycket om att förtrycka det man egentligen vill och göra det som förväntas av en. Speciellt kvinnan Ingrid får kompromissa en hel del i förhållandet. Är en liten mörk underton genom boken som ger en lite obehaglig känsla. Bra skildring av tidsandan.
    Ser fram emot att läsa mer om Ingrid och Georg och deras liv.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk