Skilsmässan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Perspektivsviten (del 2)
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2022-04-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
464 g
SAB
Hc
ISBN
9789113115207

Skilsmässan

(23 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-06
249
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Årets bok 2022!

Moa Herngren skildrar i Skilsmässan än en gång mästerligt de tabun som finns i relationer och de känslor som vi kanske inte pratar om så ofta. Precis som i succéromanen Svärmodern beskriver hon hur situationer kan uppfattas så totalt olika och om hur små händelser i vardagen kan växa till oöverstigliga hinder.

Bea och Niklas lever ett bekvämt liv på Östermalm i Stockholm. Men efter ett ganska bagatellartat gräl försvinner Niklas hemifrån. Bea tror att han när som helst ska komma hem, bara han lugnat ner sig. Men timmarna går och ingen Niklas kommer.

Under dagarna som följer fortsätter han att hålla sig borta. Och ilskan växer hos Bea. Så här beter man sig inte efter ett långt äktenskap, med två döttrar. Hon tar barnen och åker till Niklas familjs sommarställe på Gotland. Bara för att han har en livskris ska det inte gå ut över deras semester.

Men när det kommer fram att han träffat en annan ställs allt på sin spets. Han är inte intresserad av att försöka lösa krisen, utan han vill skiljas. Hur kan han vara så känslokall och oresonlig efter alla år tillsammans?

Men kommer verkligen skilsmässan som en blixt från klar himmel? Är alltid den som lämnar den onda? Vad kommer fram när man börjar skrapa på ytan?

"Det är stundtals andlöst skickligt berättat, med alla otäcka små konsekvenser som en havererad familjerelation får."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter om Svärmodern

"Svärmodern läser du med andan i halsen och en liten känsla av sorg."

Blekinge Läns Tidning om Svärmodern

"Moas tänkvärda bladvändare kan bli perfekt som tv-serie."

Hallands Nyheter om Svärmodern

"Herngren är helt enkelt otroligt bra på att skapa stämning och locka fram starka känslor."

Dala-Demokraten om Svärmodern
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skilsmässan
  2. +
  3. Tjockdrottningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjockdrottningen av Moa Herngren (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skilsmässan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tänkvärd och bra bok

    Mycket välskriven bok som träffar och beskriver saker, personer och situationer som de är.
    En tänkvärd bok som är svår att lägga ifrån sig.

  2. Relationsdrama när det är som bäst
    Maja, 13 juni 2022

    Jag älskar Moa Herngrens personbeskrivningar. Ganska osentimentalt och man vet ibland inte vem man sympatiserar mest med! Årets bok 2022 om du frågar mig.

  3. Så bra!
    Kaffeläsaren, 23 maj 2022

    Moa Herngren är en författare som jag alltid vill läsa när hon släpper en ny bok. Jag gillar hennes sätt att skildra vardagsnära ämnen som ofta visar på flera sidor av saken. Skilsmässan är en bok som handlar om ett förhållande och en skilsmässa och den visar på hur olika två personer i samma förhållande kan uppfatta förhållandet och olika situationer. Till en början får vi följa Bea och höra hennes syn på äktenskapet och livet med Niklas. När jag läser det så tänker jag vilken idiot han verk... Läs hela recensionen

  4. Fantastisk bok

    Bea och Niklas lever ett behagligt liv på Östermalm, men efter ett mindre gräl så försvinner Niklas hemifrån. Bea tror att han tänker komma hem så fort han lugnat ner sig men timmarna går och timmarna blir till dagar. Efter en tid kommer det fram att Niklas vill skiljas.

    Moa Herngren tillhör en av mina favoritförfattare och jag har läst de flesta böcker av henne, jag älskade hennes förra bok "Svärmodern" och jag känner precis samma för den här boken. Wow! Vilket mästerverk den här b... Läs hela recensionen

  5. En relationsroman som berör
    @bettan_bokprataren (Örebro), 7 maj 2022

    Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva min upplevelse för den är på så många olika plan. Allt från extremt mycket igenkänning till tankar som: nej men gör inte så och det där ska jag undvika göra.

    Som sagt det är lätt att applicera mycket av det som upplevs av såväl Bea som Henrik. Trots att jag inte är man så känns Moas sätt att beskriva Henriks känslor så genuint äkta och hon sätter ord på det med så stor precision att man lätt kan förstå och till och med känna. Moa lyckas på et... Läs hela recensionen

  6. Betyg: 5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 12 april 2022

    Betyg: 5 av 5 - 📚 -

    Moa Herngren är verkligen en av mina favoritförfattare. Jag har läst alla hennes åtta tidigare böcker, sex romaner och två ungdomsromaner, och jag har tyckt väldigt mycket om dom allihopa.

    Tycker ju även mycket om flera av dom teveprogram som Moa är inblandad i, som upphovsman och manusförfattare, till exempel Sjölyckan, Finaste familjen och speciellt den helt fantastiska Bonusfamiljen.

    Hennes förra bok, Svärmodern, är hennes klart bäst... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Moa Herngren