Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den levande litteraturen
Antal sidor
527
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Liber
Medarbetare
Jansson, Ulf (red.)
Dimensioner
245 x 175 x 27 mm
Vikt
960 g
SAB
Hc(s),Hce(s)
ISBN
9789121211045

Levande texter

antologi för litteraturläsning och temastudier

(7 röster)
Inbunden,  Svenska, 2004-02-01
705
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Levande texter - nu i moderniserad och uppdaterad upplaga - är en arbetsantologi för litteraturläsning och temastudier. Den innehåller texter från antiken till nutid och är direkt anpassad till Den levande litteraturen. Nytt för den nya upplagan är bl.a. ett avsnitt med förslag på litterära temastudier.

Levande texter presenterar ett rikt urval av det västerländska kulturarvet. Efter varje text finns uppgifter som dels prövar elevernas läsförståelse, dels låter dem tänka vidare utifrån texten. Längst bak i boken finns uppgifter till huvudboken. Sammanlagt innehåller antologin över 1000 uppgifter, vilket underlättar såväl lärarens arbete som elevens möjlighet till självstudier.

Eftersom den senare delen av huvudboken är genomarbetad och uppdaterad tillkommer texter av moderna författare som Joyce Carol Oates och V.S. Naipaul. Antologin är väsentligt utökad också när det gäller tidigare epoker; till exempel finns nu Jonathan Swifts "Ett anspråkslöst förslag" och ett utdrag ur Moliéres Tartuffe.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levande texter
  2. +
  3. Heureka Fysik 1, upplaga 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heureka Fysik 1, upplaga 2 av Rune Alphonce, Lars Bergström, Per Gunnvald, Jenny Ivarsson, Erik Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 1416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Jansson