Hur du blir pirat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hicke Hiskelig Halvulk III (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Katarina Kuick, Sven Fridén
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
How to be a pirate
Illustrationer
ill.
Dimensioner
206 x 135 x 22 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcg
ISBN
9789127105713

Hur du blir pirat

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2005-09-01
155
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Eftersom Hickes pappa är hövding över Håriga Huliganerna förväntas Hicke vara extra modig. Men han varken känner sig eller ser ut som en hjälte. Han har visserligen lyckats tämja (nåja) sin egen drake och räddat hela vikingabyn från två hungriga jättedrakar, men det var då det. Ingen blivande hövding över Håriga Huliganerna klarar sig utan grundläggande piratträning! Nu måste Hicke lära sig allt om fäktning till sjöss, skeppsbrott och skräckinjagande bärsärkarvrål. Så dyker den synnerligen opålitlige vikingen Alvin upp med en ledtråd till var Hickes anfader piraten Fulskägg den Fasansfulles skatt är begravd. Bara en äkta arvinge till Fulskägg kan hitta skatten. Det allra värsta är att Hickes kusin och ärkerival, Snorslödder, plötsligt får en väldig lust att ge sig ut på skattjakt.

Cressida Cowell är en av Storbritanniens mest älskade och lästa författare. Hennes bästsäljande böcker om draktränaren Hicke har sålt i miljoner exemplar och gett upphov till flera filmer och en TV-serie. Nu kommer den första delen i hennes nya trilogi, som snabbt hamnat i topp på Englandslistan.
... en burlesk och dramatisk äventyrsberättelse men med en psykologiskt riktig underton. De rafsiga crazyartade pennteckningarna fångar innehållet perfekt.

Sonja Winnerstig, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur du blir pirat
  2. +
  3. Hur du pratar med drakar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur du pratar med drakar av Cressida Cowell (inbunden).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hur du blir pirat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jättebra bok!
    Wibee, 2 maj 2015

    Lyssna även på ljudsagorna med Robert Gustavsson. Det finns en rolig sida med karta över Hicke-landet och språket är levande. Detta är andra delen av flera i samma serie, men var och en är självständiga. Karaktärerna är superroliga, speciellt med tolkning av Robert Gustavsson.

  2. Rekomenderar starkt! Samtliga Hicke böcker är...
    Kasia, 28 oktober 2013

    Rekomenderar starkt! Samtliga Hicke böcker är fantasifulla, spännande, mycket humorisktiska och handlar även mycket om vänskap. Mycket bra språk i böckerna, en klar favorit hos hela familjen!

  3. En bra, fristående, uppföljare
    Enigma (Staffanstorp), 16 maj 2012

    Hickes äventyr tog verkligen inte slut i den förra boken, "Hur du tränar din drake". Nu är det dags för Hicke och hans jämnåriga "kamrater" att lära sig den ädla (nåja) konsten att vara pirat! Givetvis ska alla vikingahjältar vara fullfjädrade pirater också!

    I boken blir det givetvis galna äventyr, massor av varierande drakar, mod och förräderi, skattjakter, humor och underbara teckningar. Kort sagt allt man kan önska från en väldigt humoristisk fantasybok.

    Humorn och spänni... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Cressida Cowell

Övrig information

Eftersom Hickes pappa är hövding över Håriga Huliganerna förväntas Hicke vara extra modig. Men han varken känner sig eller ser ut som en hjälte. Han har visserligen lyckats tämja (nåja) sin egen drake och räddat hela vikingabyn från två hungriga jättedrakar, men det var då det. Ingen blivande hövding över Håriga Huliganerna klarar sig utan grundläggande piratträning. Nu måste Hicke lära sig allt om fäktning till sjöss, skeppsbrott och skräckinjagande bärsärkarvrål. Så dyker den synnerligen opålitlige vikingen Alvin upp med en ledtråd till var Hickes anfader piraten Fulskägg den Fasansfulles skatt är begravd. Bara en äkta arvinge till Fulskägg kan hitta skatten. Det allra värsta är att Hickes kusin och ärkerival, Snorslödder, plötsligt får en väldig lust att ge sig ut på skattjakt.