Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2011-09-05
Upplaga
7
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Ekelund, Johan (red.) / Persson, John (form) / Ulander, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Stig Söderlind
Dimensioner
240 x 172 x 20 mm
Vikt
740 g
ISBN
9789127122369

Grundkurs i statistik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-09-05
489
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grundkurs i statistik går igenom grundläggande statistiska begrepp och ger en god inblick i vanliga statistiska beräknings- och undersökningsmetoder. I boken klargörs bland annat vad man behöver känna till då man gör undersökningar, bedriver forskning eller brottas med numerisk information vid bearbetning och analys med hjälp av statistiska mått och metoder.

Grundkurs i statistik har en praktisk inriktning och bygger på vardagsnära exempel. I denna nya, reviderade utgåva fokuseras användaraspekten och den kritiska granskningen än mer än tidigare. Boken är i första hand avsedd för statistikstudier vid universitet och högskolor samt annan postgymnasial utbildning i grundläggande statistik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundkurs i statistik
  2. +
  3. Till växten : en kärlekshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till växten : en kärlekshistoria av Maja Alskog Bredberg (häftad).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grundkurs i statistik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kanonbok
    Christian Thomasson, 29 juli 2016

    Vill man ha en bok som på ett enkelt förklarar vad statistik är, hur den kan användas/utnyttjas, kvalitetskrav och statistikens roll i samhället så är detta rätt bok. På ett enkelt språk och inte alls speciellt matematiskt sätt resoneras det omkring statistik ur olika synvinklar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Sandudden/Träkvista

    Jan Byström

    Vi kommer att röra oss i ett stycke hembygd, där vi möter intressanta personer, händelser och miljöer under olika tider men med fokus på utvecklingen under 1900-talet och dess första hälft. Förändringar, som vi oftast kallar utveckling, blir belys...