Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2010-11-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
230 x 170 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Ohdfb
ISBN
9789127129405

Ensamkommande barn och ungdomar : en praktisk handbok om flyktingbarn

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2010-11-29
276
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den här boken ger fakta och råd till alla som kommer i kontakt med ensamkommande flyktingbarn. Boken ger handfast vägledning om vad man gör när ett barn kommer till Sverige och om gode mannens och andras arbete och ansvar. Faktaavsnitt och verkliga exempel pekar på problem och lösningar. Hur ser livet ut för ett sådant barn? Vem gör vad och vem har ansvaret?

Det är en saklig, upplysande och praktisk bok. Invävt finns berättande exempel där läsaren får se vad som kan hända i några enskilda fall. Boken innehåller också lite om invandringens inskränkningar, statistik om ålder/länder/skäl, avvisning, aktuell lagstiftning m.fl. bilagor.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ensamkommande barn och ungdomar : en praktisk handbok om flyktingbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En praktisk handbok för alla gode män som tar emot...
    irene gustafson, 24 oktober 2013

    En praktisk handbok för alla gode män som tar emot ensamkommande flyktingbarn. Med de konkreta exemplen från verkliga livet belyser den alla de frågor som uppstår. Boken rekommenderas varmt!

  2. ÄNTLIGEN en bok i ämnet med svaren på frågorna
    CC , 30 december 2010

    Äntligen en bok som hjälper oss som kommer i kontakt med den ensamkommande barnen/ungdomarna! En guldgruva för gode män som ger svar på massor av de frågor man har. En självklarhet att äga som god man. Priset är suveränt lågt! Kan bara varmt rekommenderas! Tack till författarna som gjorde det möjligt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

  • God man eller förvaltare : en praktisk handbok

    Kerstin Fälldin

    Vad innebär det att vara god man eller förvaltare? Hur sköter man den ekonomiska förvaltningen? Hur går det till att avveckla bostaden? God man eller förvaltare  är en praktisk hjälp för dig som &...