Sy! : från hood till skjortklänning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2013-01-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Ruas, Alexander (foto)
Dimensioner
245 x 220 x 30 mm
Vikt
862 g
SAB
Qccc,646.2
ISBN
9789127132719
Vanliga sökord
klädsömnad

Sy! : från hood till skjortklänning

(64 röster)  |  Läs 23 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-01-22
289
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kanske är det här boken som får dig att våga ta ut svängarna lite mer.

Filipstads-Tidningen
Jenny Hellström har gjort sig ett namn med sina enkelt designade och lättburna kläder, som utstrålar kaxighet och ofta har roliga detaljer. Äntligen delar hon med sig av sina allra bästa modeller!

Med hjälp av ett 20-tal mönster kan du bygga upp en hel garderob. Boken innehåller basmönster med variationer på bland annat kjolar, klänningar, skjortor, jackor, kappor och några enkla trikåplagg – totalt 58 varianter.

Här får du också tips på hur du kan förändra befintliga mönster med enkla justeringar. Boken innehåller dessutom tydliga steg-för-steg-anvisningar på hur man syr plaggen och vissa detaljer.

Jenny Hellström Ruas drev från 19 års ålder modeföretaget med samma namn i 12 år. Hennes kläder kännetecknas av enkel tidlös design med hög modekänsla. Jennys märke blev kult i Sverige och ytterligare 17 länder.
Nu delar designern Jenny Hellström Ruas med sig av sina bästa modeller i boken ” Sy ! Från hood till skjortklänning ”.

Dagens Nyheter

Det är bara att hoppas att alla högstadieskolor har råd att köpa in den här till textilslöjden.

Filipstads-Tidningen

En kul utmaning för alla som sytt lite innan.

Tara

Snyggt och modernt. Och med bra mönsterark till.

Underbara idéer
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sy! : från hood till skjortklänning
  2. +
  3. Sy! : urban collection by Jenny Hellström

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sy! : urban collection by Jenny Hellström av Jenny Hellström Ruas (inbunden).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Sy! : från hood till skjortklänning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svårt att förstå
    EBG, 28 december 2019

    Inte för nybörjare och svåra instruktioner. Dessutom konstiga sätt att sy på. Till exempel fodret till bomberjacka. Följ hellre Christinas strips på Youtube. Lättare och snyggare.

  2. Sitter bra på alla
    AnnBritt Larsson (Linköping), 13 mars 2018

    Bilderna kan vara lite fancy, men kläderna sitter bra på alla, små och stora storlekar. De är finurliga, roliga att sy och välskräddade. Äkta syglädje.

  3. Perfekt för nybörjaren med ambitioner
    Annika, 5 mars 2015

    Jag har inte sytt sedan högstadiet och såg en bild i en musikvideo av en cool hoody. Hittade en bild i boken på en liknande och följde beskrivningen till punkt och pricka. Hör och häpna. Den blev perfekt. Fått kommentarer som, var har du köpt den och kan du göra en till mig oxå. Är nu inne på min andra och har bara fått mersmak. Hör till saken att jag inte är typen som fastnar för saker en längre stund för allt brukar bli lite sisådär, men beskrivningen är så bra och mönstren så roliga att ja... Läs hela recensionen

  4. Bra bok för att få fina kläder
    Pia , 28 februari 2015

    Många bra mönster och det finns förslag från författaren hur man kan ändra varje mönster. Denna boken är bra om man vill lära sig sy. Många bra beskrivningar och det finns med som en syskola i boken.

  5. Njae......
    Lena Borgljung, 22 januari 2015

    Njae.... till vem vänder sej "Sy! Från hood till skjortklänning" ? Köpte boken mycket få grund av att det skulle finnas lättsydda modeller samt mönster till alla kläder som visas i boken.
    De modeller/plagg som finns i boken, är tänkta för en ung generation samt till personer som använder storlek 36/small. Skulle inte kunna tänka mej en enda av dessa kläder....varken att lägga ner arbete på att sy eller att ha på mej. Jag är en kvinna som behöver storlek 40, är pensionär och mycket intres... Läs hela recensionen

  6. Snygg och bra
    Emi, 15 augusti 2014

    Det finns många snygga designer i boken. Man kan välja sy en grundmodell eller alternativa modellar till varje design. Det står svårighetsgrad (1-5) till alla kläder, så det hjälper en att bestämma vad man sy!

  7. Bok med tidlösa mönster i en modern framtoning.
    Marita Andersson, 14 juli 2014

    En bok med många symönster. Det är tips på möjligheter att förändra så det passar den personliga stilen. Jag har hittat flera plagg att sy till mig själv.

  8. Underbar!!
    Frida, 17 mars 2014

    Jättefina kläder och pedagogiskt förord och bra förklaringar sör sömnadstekniker. Bra med svårighetsgrad för varje plagg, även nybörjare kan sy! Får inte full pott då det är något rörigt att se på mönsterpappret vilken del som hör till vilket mönster samt att vissa plagg blir kortare/smalare än på bilderna. Suverän bok! Rekommenderas!

  9. Bra ide, men konstiga modeller. Blev inte sugen på att...
    Nillon, 26 november 2013

    Bra ide, men konstiga modeller. Blev inte sugen på att sy en enda. Såg en intervju med författaren i TV som gjorde mig nyfiken.

  10. Bra beskrivningar, många storlekar, enkel att följa,...
    Ann, 23 oktober 2013

    Bra beskrivningar, många storlekar, enkel att följa, kul modeller. Har den gärna som bok att bläddra i och skaffa inspiration till egna modeller.

  11. Fin bok och generöst att dela med sig av fina mönster....
    Louise, 15 oktober 2013

    Fin bok och generöst att dela med sig av fina mönster. Bra basplagg. Min enda invändning skulle ev. vara att vissa av plaggen inte känns så moderna.

  12. Inspirations till max... Snacka om tanken - var ska...
    BimHD, 28 augusti 2013

    Inspirations till max...
    Snacka om tanken - var ska man börja? Kan inte sy allt på en gång - vad starta med?
    Här är det enkelt, stilrent och något för alla. Liten ändring, olika tyger, band - knappar mm. Då passar det alla...

  13. Många bra tips på hur du lätt kan göra dig en ny...
    Lena Nyberg, 16 augusti 2013

    Många bra tips på hur du lätt kan göra dig en ny garderob utan en massa krångliga mönster!
    Lättlästa instruktioner!

  14. Jag blev superinspirerad när boken kom i lådan - boken...
    Ulrika, 3 juli 2013

    Jag blev superinspirerad när boken kom i lådan - boken i sig är jättefin med snyggt foto och bra text och så är den ju fylld av massa snygga mönster och tips! Topp!

  15. Känns som mönstrena är enkla att anpassa till din egna...
    ANNIKA , 1 juli 2013

    Känns som mönstrena är enkla att anpassa till din egna smak. Bra basplagg. Bra beskrivningar som passar även för totala nybörjare. Kommer definitivt sy flera av plaggen.

  16. Fantastiskt generöst av Jenny Hellström Ruas att dela...

    Fantastiskt generöst av Jenny Hellström Ruas att dela med sig av sina fina och enkla mönster. Klädmodellerna är ju klassiker och kommer säkert vara moderna i flera decennier framåt.

  17. Med bra beskrivningar och underbara bilder inspirerar...
    Tove, 20 maj 2013

    Med bra beskrivningar och underbara bilder inspirerar boken verkligen till att låta kreativiteten flöda och sätta igång att sy. Det enda jag saknar är ännu fler roliga mönster.

  18. Nu ska här ut och letas tyger! enkla beskrivningar och...
    Erikagbg, 15 maj 2013

    Nu ska här ut och letas tyger! enkla beskrivningar och ett stort plus för alla tips om hur man ändrar mönster.

  19. Jättehärlig inspirerande bok med kläder att sy som jag...
    Andrea Behmrell, 10 maj 2013

    Jättehärlig inspirerande bok med kläder att sy som jag definitivt vill sätta på mig. Lite minus bara att jag har hittat en del fel i texten som förvirrar instruktionerna. Dålig korrekturläsning? Men köp den, värd varenda krona!

  20. Trevlig och instruktiv bok med lättsydda modeller, har...
    Ann i Örebro, 18 april 2013

    Trevlig och instruktiv bok med lättsydda modeller, har provsytt en klänning som blev bra. Tyvärr stör jag mig en del på svårigheten med att kopiera mönsterdelarna från mönsterarket, som enligt min åsikt är alltför plottrigt.

  21. Härlig bok! Fin layout, roliga texter! Den bästa...
    Monika i Malmö, 15 april 2013

    Härlig bok! Fin layout, roliga texter! Den bästa modesyboken jag sett på länge. Nu har jag sytt kappa, jacka och t-shirt - de blev precis som jag ville ha dem. Har fler favoriter på gång. Mönsterbeskrivningarna är jättebra. Rekommenderas!

  22. Inte alls efter mina förväntningar. Tråkiga mönster,...
    Eva (Stockholm), 13 april 2013

    Inte alls efter mina förväntningar. Tråkiga mönster, oinspirerande att läsa. Har ännu ej sytt något från mönsterarket. Kunde ha köpt mönster i handeln för pengarna.

  23. Äntligen
    ACE, 22 januari 2013

    Äntligen en bok för nybörjare som har massor av vilja. Mönstrena är lätta att sy men ändå mönster som inte är "töntiga" utan mkt användbara till kläder som går att ha till fest och vardags.

Visa alla 23 recensioner

Fler böcker av Jenny Hellström Ruas

  • Sy! : urban collection by Jenny Hellström

    Jenny Hellström Ruas

    "Den här boken har jag fyllt med sköna, bekväma plagg som känns som att man just dragit på sig pyjamasen, men ändå ser ut som ett litet party på två fötter. Jag har plockat både gamla godingar från tidigare kollektioner och lagt till små nya ...

  • SY! : från snickarbyxa till sommarklänning

    Jenny Hellström Ruas

    ”Nytta blir till nöje i ny bok. … för den som saknar Hellströms gamla kreationer finns beskrivningar av hur man återskapar exempelvis en kjol och en t-shirt från hennes märkeskollektioner.” Filter...